CDR.cz - Vybráno z IT

Smartphone Vonino Jax QS potěší výbavou i cenou: Je libo 512GB úložiště zdarma?

nepřehlédněte
[kódy zdarma] Americký výrobce elektroniky na veletrhu CeBIT ukázal několik kousků ze svého současného portfolia tabletů a vedle toho i nový smartphone. Ke každému produktu navíc rozdává kódy na své cloudové úložiště, které si díky nám můžete otestovat.

Vedle spousty business vystavovatelů jsme na veletrhu CeBIT narazili i na stánek společnosti Vonino. Americký výrobce v našich končinách zatím příliš neprorazil a pokud jej znáte, pravděpodobně budete mít společnost spojenou s levnými tablety nevalné konfigurace a zpracování.

To se Vonino snaží v poslední generaci produktů změnit a jak jsme se dozvěděli z úst projektového manažera, chtějí zkrátka ukázat, že dokáží vyrobit i konkurenceschopné produkty. Abychom předešli spekulacím, společnost je sice z USA, kde má i své inženýry, ale výroba probíhá po vzoru většiny výrobců v Číně.

Z vystavených kousků nás naživo zaujala aktuální generace tabletů (např. modely Magnet M9, Orin HD) která sice opět patří do nižší cenové kategorie, ale nabídne kvalitní hliníkové tělo, které bylo zpracováním velmi příjemné. V nabídce ale samozřejmě zůstávají i nejlevnější "plasťáky", o které je prý v zahraničí nemalý zájem. Největším lákadlem pro nás však byl překvapivě chytrý telefon Jax QS.

Jax QS: Android 4.2, kvalitní displej, čtyřjádro a 1GB RAM za 6 000 Kč

Chytré telefony Vonino sice nějaký pátek vyrábí, ale žádný ze současných modelů příliš nestál za zmínku. Po osahání modelu Jax QS musíme názor změnit. Za necelých 6 000 Kč lze zakoupit model s 13 MPx fotoaparátem, čtyřjádrovým procesorem na frekvenci 1,3 GHz, 1 GB RAM a 16 GB RAM. Na první pohled nás také překvapila kvalita a skvělé podání barev displeje (5" s rozlišením 1280x720), který, jak jsme později zjistili, dodává japonské Sony. Nechybí ani NFC, Bluetooth, WiFi, OTG a 3G.

Poměr cena/výkon je v tomto případě velmi atraktivní a stejně tak potěší sáhnutí po kvalitnějších materiálech. Většina z těla o rozměrech 142,5 x 70,8 x 6,5 mm  je sice plast, ale nechybí broušené hliníkové boky s ovládacím tlačítkem fotoaparátu. Navíc se jedná o Dual SIM, což určitá část zákazníků nepochybně ocení.

Smartphone se již delší dobu na trhu prodává jako Inew V3 a Vonino podle všeho pouze branduje (prodává cizí produkt pod svou značkou).

Předplatné na 512 GB cloudové úložiště s přehrávačem zdarma ke každému zařízení

Sympatickým krokem je nově speciální cloudové úložiště pro každého, kdo si pořídí zařízení z portfolia společnosti. 512GB disk v cloudu můžete použít pro jakákoliv svá data. Pro přehrávání obsahu je navíc nemusíte stahovat, ani znovu ukládat do zařízení.

Android aplikace ARPAcloud, díky níž se k datům připojuje, totiž zároveň slouží jako přehrávač multimediálního obsahu. Nezáleží tedy na tom, kde zrovna jste, stačí mít po ruce dostatečně rychlé datové připojení. Podporovány jsou však i PC s Windows, takže není problém použít 512GB disk jako cloudové úložiště ve stylu OneDrive a Google Drive. Délku předplatného výrobce určuje podle ceny produktu (většinou 3-6 měsíce), takže jde spíše o snahu nalákat nové předplatitele.

Poukázky zdarma pro čtenáře CDR.cz

Pokud byste si chtěli funkce úložiště VStorage vyzkoušet, máte s CDR.cz možnost. Ozvěte se nám na sociálních sítích do zpráv, nebo pište do diskuze a my vám zdarma zašleme kód s půlročním předplatným (máme jich několik desítek). Můžete tak půlrok využívat služeb zmíněného úložiště, nebo kód darovat někomu ze svých známých. Půlroční předplatné běžně stojí 500 Kč, určitě tedy neváhejte.

TIP!

Máme pro vás připravených 50 kódů do služby ARPAcloud. Napište nám do komentářů pod článek, jakou službu jako cloudové úložiště využíváte nyní a proč. Pokud máte v profilu vyplněný e-mail, zašleme vám kód i s instrukcemi, jak jej uplatnit.

Návod:

Zdroje: 

1, 2, 3

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Smartphone Vonino Jax QS potěší výbavou i cenou: Je libo 512GB úložiště zdarma?

Středa, 26 Březen 2014 - 12:14 | LPK | Frantisku, netusim kde jsi na tohle prisel, ale...
Sobota, 22 Březen 2014 - 15:19 | Franta Kolacek | Panove, nerad vam kazim poteseni z Inew mobile,...
Pátek, 21 Březen 2014 - 13:04 | LPK | u mě je GPS naprosto v pořádku, fix bez dat cca...
Čtvrtek, 20 Březen 2014 - 13:13 | Wulfher | A jak je to u tebe s GPS? Jak jsem pročítal...
Čtvrtek, 20 Březen 2014 - 12:53 | Jiří Moos | ... například nabouraným šifrovacím algoritmem od...
Středa, 19 Březen 2014 - 15:49 | OzzyO | Dobrý den , používám Droxbox 2.4.11
Středa, 19 Březen 2014 - 15:35 | LPK | Výborně, myslel jsem si to :-) Jinak mohu jen...
Středa, 19 Březen 2014 - 15:21 | Lukáš Voříšek | Děkuji za skvělý postřeh, na základě rozhovoru s...
Středa, 19 Březen 2014 - 15:20 | LPK | Zajímavý je, že tu píšete o Vonino EGO QS, ale...
Středa, 19 Březen 2014 - 14:39 | rman | Nepouzivam zadny, protoze neverim nicemu, co si...

Zobrazit diskusi