CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Film s vůněmi z vás vyklepe duši! Technologie 4DX na vlastní kůži v českém kině

Žádná super bomba, v Harfě vokolo takovýho stánku s těmadle advanced sedačkama chodím obden na poštu. Nevím teda esli to i smrdí a stříká vodu, ale je to tam každopádně už nějakej pátek…

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Toto je jiná technologie, než mají na Harfě. Zkusil jsem oboje, navíc ještě včetně retro pouťové virtuální reality a 4DX je opravdu správnou cestou - alespoň do kina. Tzv. 5D kina mají kolem 8 sedaček, hrají krátké filmy kolem 10 minut a snaží se tě doslova zahltit efekty (horská dráha, let tryskáčem či průlet pohádkovým světem). Nejsou však stavěné na běžné filmy, přestože s rozumným nastavením by to asi šlo. :-)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

No rozhodně to není jediná a první technologie posunu od 3D dál, jak je naznačováno.

Jinak tady ty megaobří sály s co nejvíc sedačkama jsou přesně ten způsob, jak se to dělat nemá. Na 3D filmu jsem byl jednou, bohužel zrovna vepředu (lístky jsem nezařizoval) a krom toho, že jsem si málem ukroutil krk, to 3D docela často moc nefungovalo. Možná by jim mohlo dojít, že co nejvíc sedaček za každou cenu zas takovej přínos není, stejně jsou dneska sály plné tak na premiéře, když jsem chodil měsíc po, tak nás tam bylo pět a půl. Klidně můžou spodních pět řad vyndat a nic moc se nestane.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

O té nosnosti by se dalo polemizovat :). Byli jsme tam s kámošema jednou a zlomilo se to pod náma, přitom 120 Kg vážil tak přinejleším jeden z nás (já to nejsem, btw). Málem nás to vyhodilo ze sedačky, jak to sebou prásklo. První jsme mysleli, že to byl takový přehnaný efekt, ale vzhledem k tomu, že se ta naše řada přestala hýbat, jsme usoudili, že je asi něco špatně :).

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Jako malý kluk jsem si užíval něco podobného na pouti. To muselo být někdy v 80. - 85. roce. Nebylo to pojmenované jako 4D, a dost možná ani jako virtuální realita. Jednalo se o cestu na Mars. Vlezlo se do kabiny zvící malého autobusu, celé se to naklápělo, klepalo a hlučelo a vpředu se promítal nějaká krátký snímek. Atrakce asi na 10 minut :-)

Nicméně, myslím si, že až to vychytají, tak je to způsob, jak nalákat lidi do kina. Jinak mi přijde lepší, pustit si film doma, v klidu a pohodě, když mám čas, bez reklam a rušivých sousedů drtících brambůrky, šustících pytlíky a srkajících nápoje brčkem...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

A bude to stejný propadák jako http://en.wikipedia.org/wiki/Smell-O-Vision#Reception ? ;-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné PR! Akorát, že ty propagační obrázky by mohly aspirovat na cenu Photoshop Disaster.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

a aka je cena listka v tom "kine" ? to je asi tajne, ked to nie je v clanku :(

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Cena je vysokých 320 Kč, ale nezmiňujeme ji z důvodu, že se může měnit a často chodí zákazníci se slevami. :) Nic tajného to není. Nicméně doplněno, díky za TIP, je zbytečné aby tam nebyla.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.