CDR.cz - Vybráno z IT

Vychází Strafe, střílečka ve stylu 90. let a pocta klasikám DOOM a Quake

nepřehlédněte
Strafe Pc
Před 2 lety se představila střílečka z první osoby, Strafe, velmi unikátním a děsivým trailerem, který zůstává ležet v žaludku po jeho zhlédnutí dodnes. Titul se samozvaně označuje za poctu klasikám DOOM a Quake. Konečně si můžeme tvrzení ověřit.

Střílečky ze staré školy se dnes už téměř nedělají. Ve své době však tomuto žánru zcela dominovaly hry DOOM, Quake a popřípadě i Duke Nukem. Většina z těchto značek zůstala dochována až dodnes, ovšem v novém grafickém kabátku a s částečným přizpůsobením současnému hernímu mainstreamu.

StrafeStrafe 2Strafe 3

Strafe se však rozhodlo kalendář hodit za hlavu a do roku 2017 přicestovat se hrou, která je graficky natolik zastaralá, že byste si ji s klasikou 90. let na první pohled zcela bezpečně spletli. Do vínka nenáročné grafiky přidalo propracované úrovně, zběsilou akci a v neposlední řadě brutalitu.

Z marketingového hlediska je tato hra (s nadsázkou) na nejlepší cestě k sebevraždě, neboť už jen její morbidní trailer zanechá trvalé následky v každém nevinném člověku. Než si jej pustíte, je vhodné upozornit, že upoutávka balancuje na velmi tenké hranici mezi lehkovážnou legrací a traumatickým zážitkem.

Titul Strafe se i přes svoji morbidnost dostal do hledáčku mnoha herních magazínů a hráčských komunit, které na podobný titul čekaly pár desítek let. Strafe je od 9. května k mání pro Windows PC, Mac OS X a Playstation 4. Potěší i kompatibilita s virtuálním headsetem Oculus Rift. Snad netřeba připomínat, že tato hra dětem do ruky nepatří. 

Diskuse ke článku Vychází Strafe, střílečka ve stylu 90. let a pocta klasikám DOOM a Quake

Sobota, 13 Květen 2017 - 17:17 | Xspy | Vypadá to celkem hratelně ...kde je editor ? Aha...
Čtvrtek, 11 Květen 2017 - 20:43 | He3lix | No ta reklama jsou 90´s jak vyšitý a ten horror...
Čtvrtek, 11 Květen 2017 - 16:43 | Pety | Quake III Arena v novém kabátku?

Zobrazit diskusi