CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nový Windows 10 Preview: Brzy pro všechny telefony a s prohlížečem Spartan

Mohli jste to napsat o den driv a s komentarem .... jinak takovou sracku jsem uz dlouho nevidel .... ovladani ala android, to nemuzou myslet vazne ..... navic se to seka jak cyp, je to prakticky nepouzitelne ... jestli se nejedna o dodatecny easter egg, tak to fakt posrali .... jako misto gest do stran klikat na ikony nekde nahore, vlevo rozbalovaci toasty, tri tecky dole uz nejsou potahnout, ale musi se na ne klikat .... doufam, ze to pujde odinstalovat, jinak muzu telefon regulerne vyhodit ... to je proste jak kdybych tam mel android .... vsechno duvody, proc jsem od te sracky utekl ..... slozite, neprehledne, pomale a osklive, tak by se to daly nove WP10 definovat.
Fakt nebudu mit asi klidne spani .... ty hovadske ikony a plno skrytych menu a proste takovy ten android-zkurvysyn design je integrovany fakt vsude .... se bojim, ze nejde o vtip a asi si zacnu sveho WP8.1 telefonu vic vazit ..... protoze postWP10 era vypada na to, ze nepujde vybrat poradny smartphone ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajimavost ...... http://i57.tinypic.com/vwxvh4.png
Totalni uchylnost! Tohle proste nemuzou pustit ven, ale pak nevim, jak chcou mit za par mesicu hotovou finalni verzi ........

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Treba je to delany pro cernobily e-ink display :)
Je ale pravda ze od win8 je gui jak pro retardovany

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono jde o první dojem. Pokud dnes zařízení na první pohled neumí ovládat i úplný blb, tak to bude mít těžké. Gesta jdou proti tomuto principu, takže se bohužel přestávají používat. Pak už záleží na platformě, jestli jdou aspoň doplnit, nebo už ani to ne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Žiadny Windows Phone 10 nebude. Nikdy a nikde.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je to Preview, finálka bude jiná.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To bych moc neocekaval . Uz moc casu na zmeny neni.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Taky se toho bojim, ale zas na druhou stranu, tohle proste nemuzou pustit mezi lidi ..... predstav si, ze mas WP8, vsechno jednotne, velke, prehledne, navic se s tim spousta lidi szije a ono se ti nainstaluje tohle ...... to je podle me uplny nesmysl. Dyt i ty windows 10 jdou nastavit a ovladat uplne stejne jak W95, tak prece (snad, doufam!) neudelaji to, ze uz tak mizernou zakladnu WP uzivatelu jeste odradi tim, proc lidi nechcou hovnodroid ... proste slozite, neintuitivni a odporne prostredi plne nejakych malych ikonek a slozitych zbytecnosti.
Jako je mozne, ze zkouseji a ocekavaji feedback, ikdyz tohle je fakt velka zmena, ktera se nemuze libit nikomu ... treba u W8, co jsem videl posledni RC, tak jsem to povazoval za nepouzitelne a o par dni pozdej vyslo RTM a bylo to hodne prekopane a perfektni, takze tezko rict, co tim sledujou .....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Co ty víš, třeba to dělají právě proto, aby přitáhli zákazníky od konkurence, třeba od toho hovnodroidu, tak by mohli skutečně nabrat silnou uživatelskou základnu :). Ti lidi si můžou říct „konečně to vypadá slušně a ne jako ty dlaždicový windousy“ a půjdou do toho :).

Jeden neví, co se těm lidem v Microsoftu dneska může honit hlavou.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To je proste nesmysl ... takhle to proste byt nemuze, cim vic se na to divam, tim vic mi dochazi, ze to je proste uplny fail a vlastne android .... v kazde aplikaci menu jinde .... proste jednotnost uplne v prdeli, totalni kockopes. Jednou menu nahore, pak dole, jednou tam popisky jsou, jindy ne .... jednou je tam toast menu (totalni picovina) nekde nahore, takze se na nej clovek nedostane prstem, podruhe jsou dole ty 3 tecky, ktere uz se neotevrou potahnutim, ale musi se kliknout .... proste nemuzou udelat skok od neceho, na co byli lidi zvykli k necemu, co se ovlada zcela naprosto jinak .... a stejne zkurvene jak android nebo treba i ten ios, k jehoz zhovadilemu ovladani to v mnohych recenzich lidi prirovnavaji (ze si to vzalo ty nejhorsi vlastnosti z ios a androidu) ..... je to proste blbost, kdo to nezkusil, neuveri, nepochopi, proste takhle to nebude .....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

„<em>…proste nemuzou udelat skok od neceho, na co byli lidi zvykli k necemu, co se ovlada zcela naprosto jinak…</em>“

Tak k tomu mohu říci jen jediné: Windows 8. :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A v cem tam byl rozdil? Ze start menu (ktery stejne vetsina nepouziva) je na celou obrazovku? Vsechno ostatni ovladani zustalo pri starem ..... navic je tuna aplikaci, co udela starou nabidku start ...... kdezto WP10 ma kompletne nove UI!!! Jakoze uplne .... proste nesmyslne ikony bez popisku, nahore na obrazovce, podruhe dole, potreti po stranach ..... jako to se neda vysvetlit cloveku, co WP nema ..... ale WP8.1 je zkratka spickovy system, co se tyce UI, nic lepsiho a jednodussiho proste nenajdes a to rikam jako clovek, co presel z androidu. To, co se mi objevilo na telefonu ted, to je proste 10 kroku zpatky .... veskera jednoduchost a to, ze to delalo, co jsem chtel, tak je proste pryc ..... kazda aplikace vypada jinak .... dokonce ve feedbacku ctu i nazory, ze pry vzali tu androidi aplikaci pro outlook a proste ji pustili na WP bez nejake zmeny UI .... je to fakt hrozne a tohle nemuze mezi lidi ... odradili by minimalne 3/4 soucasnych uzivatelu. Ale jak rikam, dost me desi, ze uz to preview je venku nejaky patek, ale to nejnovejsi z minuleho tydne to asi nasralo hodne lidi podle odezev na feedback foru:) Je fakt, ze WP10 asi nema vyjit zaroven jak W10, takze maji jeste cca pul roku na vytazeni hlavy z prdele, ale ....... proste nad mym oblibenym a prakticky jedinym pouzitelnym systemem pro lidi, co nechteli komplikovany smartphone, visi velky otaznik do budoucna ... zatim jsem s provazanosti dotykovych a klasickych windows nemel vetsi problemy a bral jsem to jako evoluci, co nikoho nerusi, ale potesi lidi s 2v1 zarizenima ...... ale jestli to nasilim vervou se stejny UI i na 5" obrazovky u systemu, ktery si vydobyl jisty punc spolehlivosti a robustnosti, tak takovy kockopes je v hajzlu .... sak se podivej na ty screenshoty, co jsem poslal ... to je proste desne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V osmičkách nejde o start menu. Podle mého je daleko zásadnější, že metro aplikace se otevírají fullscreen (bez taskbaru), nejde změnit jejich velikost (do okna) a na první pohled člověk neví, jak z nich ven - zavřít nebo se přepnout jinam. Neříkám, že to nejde, ale lidi byli (jsou) zásadně zvyklí používat tasbar a když jej tam nemají tak to rozhodně nepovažuju za "všechno při starém". Start menu je podle tohoto jenom prkotina. Desítky jdou dobrým směrem - metro pěkně v oknech, tak to má na desktopu být. I ten taskbar je pro patlání v poho.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A nuti te snad nekdo metro aplikace pouzivat? Evidentne tu nekdo nepochopil o cem je rec .....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jsem skálopevně přesvědčen o tom, že prvotní tah Microsoftu s WinRT bylo nahradit Win32. Časem, ne hned, to i ten největší uctívač Microsoftu musel uznat, že skokově to nejde. Jenže ono to jaksi nepůjde. Lidi mají rádi Windows právě proto, jaké jsou, resp. jaké byly před příchodem Windows 8. Proto Windows 10 přichází s tolika ústupky, ale snaha nevzdát se myšlenky, že WinRT jednou vytlačí Win32, je tam pořád.

WinRT, jestli bude chtít jednou vytlačit Win32, projde ještě hodně dlouhým vývojem. A jestli k tomu někdy přeci jen dojde, tak vlastně vznikne situace, kdy Linux bude mít nad Windows mimo jiné tu zásadní výhodu, že si do něj budou moct lidi strčit a spustit software odkudkoli, tak jako to jde dnes s Windows. Mám dojem, že v korporátní sféře jsou snad i ve WinRT ústupky, že tam jde strčit soft i mimo Windows Store. Neznám ani jsem neslyšel o nikom, kdo by to využíval. Kdo by vůbec v korporátní sféře využíval Metro aplikace. Jestli někdo takový existuje, prosím o info. Znám jen jediného člověka, co používá Metro aplikace: tchýně (hraje si tam hezčí verze známých her jako Solitaire nebo hledání min).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

O tom ani nemusis byt presvedcen, ona je to pravda, proste logicke vyusteni. Uprimne teda nevim o tom, ze by sly instalovat aplikace mimo store nejak jednoduse ..... musi jit minimalne o pocitac v domene, proste zadne takove posahanosti jak povolil andoid se nastesti nekonaji.
Jinak osobne verim, ze ten system virtualniho prostredi pro aplikaci ma jasnou budoucnost.
+ .NET runtime je proste dospela technologie (na poli behovych prostredi nejspis ta nejvyspelejsi), ktera prakticky ve vsem nahradi C++, dokonce je i mnohdy rychlejsi
+ aplikace nejsou (nebo nemusi) byt zavisle na architekture
+ aplikace jsou bezpecne, nemuzou nadelat bordel
+ jednotne uloziste dat aplikace, takze jde zalohovat konfiguraci kdekoliv do cloudu a pouzit/obnovit aplikaci na jinem zarizeni
+ aplikaci lze jednoduse distribuovat vsem a pripadne ji i jednoduse zpenezit
/ kdyz se bude aplikace distribuovat a nechat platit pres store, bude se vyrobce delit o zisk s microsoftem, ale zase zcela jiste ziska vic platicich zakazniku, kdyz staci kliknout na "koupit" nez kdyz si bude muset zakaznik nekde na webu cosi registrovat a nekde paypalem (v lepsi pripade) neco zdlouhave, neprehledne, potencialne nebezpecne platit .... nicmene tenhle zpusob uhrady bude i nadale (dokonce je uz ted spousta takovych aplikaci, kde je na store zdarma a pak to otevre stranku s nakupem .....)
/ veci nepujdou tak lehce piratit ... vlastne vubec ne. Ale jiste se objevi crack pro store, ktery tohle proste omezi a zavede sideloading (hodne bych se divil, kdyby to uz cca 2 roky neexistovalo:o) ... ale zase clovek riskuje botnety atd .... coz u cracklych programu vzdycky, takze to vyjde nastejno
- nikdy v tom nepujdou napsat "bezpecne" systemove utility, ovladace atd ... takze win32 api s nami bude i nadale, diky kompatibilite minimalne jeste jedno nebo dve desetileti (to vlastne mohlo patrit pod +)
- (velke MINUS) jeste musi projit RT znacnou evoluci a doplneni chybejiciho API
- asi porad budou muset byt nejake specialni low level veci jako ovladace, kodeky atd ... ikdyz to je otazka no

+ klady
/ pohlidejte si:)
- zapory

Osobne si myslim, ze klady prevysujou a zabrani sireni viru a bordelu .... nebude to hned, ale dnes se uz urcite vyplati psat aplikaci v RT .... uz jenom proto, ze to pobezi na vetsine zarizeni a vlastne i na windows to uz bude proste moci byt klasicka klikaci aplikace misto patlaci. Ale nebude to hned, ale v budoucnu to proste bude. Jinak teda nevim, co do toho plantas linux, ten je na desktopu mrtvy, to uz jsme si tu posledne dokazali ne?:)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

On problém RT aplikací je naopak ten, že neběží prakticky nikde - osmičky nemají žádné zastoupení na trhu a o wp se nemá cenu bavit vůbec. Navíc to prostě není multiplatformní.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

nemal si to skusat, normalne ti to ublizilo :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Já když vidím cokoliv z rozhraní METRO, tak se vždy celej osypu. :-(

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá na další epic fail. Makaj na tom indové, řídí to ind, no, nic lepšího jsme asi čekat nemohli...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nu což, necháme ten upgrade na indy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jako pro tablety a telefouny proc ne, ale proboha proc to cpou i na ten desktop to mi hlava nebere jako klidne at je na desktopu ikonka "Metro" a kdo bude chtit at si ji spusti a muze si tam pak spoustet stejne aplikace co ma v mobilu, ale jinak NE!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moje řeč. 100%-ní souhlas.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.