CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Windows Blue naváže na Windows 8. Zachová Metro a přinese podporu pro menší tablety

Osmičky jsem si koupil, ale po dvou dnech užívání jsem se vrátil k sedmičkám. Hlavně se mi vůbec nelíbil ten Metro vzhled (zlaté Aero Glass)! Vypadají jako Win 3.1 při 16ti barvách :-( Nevíte jestli není nějaká nádstavba pro Win8 která by Aero do systému opět vrátila?
A za druhé, nesehnal jsem funkční ovladač pro svou GK (krom toho default od MS), čemuž se docela divím. Mám nVIDIA Quadro FX 770M. Na stránkách nVidie je pro tuto grafku ovladač i pro Win8, nicméně mi s ním docházelo k náhodným pádům a restartům systému. Ovladač co mi šlape ve Win7 je origo od Dellu, ale ten zase ve Win8 vykresluje různé artefakty v oknech a nepracuje moc dobře.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

chyba, bolo treba vydrzat este dalsie dva dni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co z toho?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zistil by si ze ti to vyhovuje

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Dobry joke :-D A ja myslel ze me necim prekvapis.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já bych byl s předpověďmy ohledně směřování vývoje Windows opatrnější.

Nyní to je jen snaha Microsoftu předběhnout Apple. Když Apple začal přibližovat Mac OS X konceptům z iOS, tak Microsoft se zřejmě rozhodl, že je s Windows předběhnout a to byl kámen úrazu, protože MS umí relativně slušně kopírovat, ale inovace jim nikdy nešly a nejdou. Navíc MS jasně chybí ten "Wow" efekt (který se nám trapně zkoušeli vnutit reklamou na propadák Windows Vista), který konkurence umí a dokáže tak uživatele nadchnout pro novinky.

Bohužel (tedy pro Microsoft) Windows 8 jsou propadák, což už dnes asi pochopili i v MS. Surface s Windows RT na trhu propadl, Windows 8 na desktopu nikdo nechce. MS se modlí za úspěch plných Win 8 na Surface x86 a podle fór která sleduji by tu poptávka zřejme byla, ale já se domnívám, že dojde ke zklamání, až lidé zjistí, že použitelnost takových tablet PC není moc dobrá. Ale i kdyby jejich prodeje byly "dobré", tak to Microsoft nezachrání.

Tak jak to tak, velmi mě následující vývoj tohoto softwarového dinosaura bude zajímat. Sice jako nezúčastněného pozorovatele, neboť produkty MS mě už řadu let nechávají chladným, ale o to více mě to asi pobaví.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Windows 8 na desktopu nikdo nechce"

To byste se divil. Windows 8 jsem nainstaloval do notebooku, pracuje svižněji, má delší výdrž. Na pracovní stanici si vystačím s Windows 7, mám tam větší kapacitu paměti i rychlejší procesor. V každém případě je Windows 8 skvělá volba například pro notebooky, na kterých původně byly Windows Vista.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je klidně možné, ale počítám, že těch (legálních) upgrade zase tak moc nebude a propad prodejů PC i kvůli Windows 8 je pro výrobce dost bolestivý. Pro Windows 8 byla připravena řada speciálních sestav a convertible PC (či jak se to jmenuje), ale jak se zdá, tak se na ně práší ve skladech.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nepráší se na ně ve skladech - nejsou vůbec na trhu, nejsou k sehnání. A za první měsíc se prodalo 50 milionů licencí Windows 8.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prodalo koncovým uživatelům, nebo prodalo do distribuce? A kolik procent těch prodaných Win 8 se skutečně používá a kolik bylo downgradováno na Win 7, nebo něco jiného, případně přeplácnuto firemní multilicencí?

Ptám se tak blbě, protože nám Microsoft úspěšné prodeje bulíkoval i o Windows Vista. Modří už tehdy věděli která bije, ostatní už dnes vědí také. Čili statistika prodejnosti bez podkladů co a komu se vlastně prodalo a bez čísel skutečného zastoupení Win 8 na trhu neříkají vůbec nic.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Propad prodejů kvůli Windows 8? ;)
Lidé nakupují méně PC zařízení, přičemž nakupují stále více zařízení jako takových. Před deseti a více lety si lidé pořizovali počítač, jako zařízení pro přístup k internetu. Nyní už mají více na výběr, pro přístup k internetu se stále více používají mobilní zařízení. Proto ten pokles prodeje PC.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A proto snaha MS dostat se na tablety. Páni konzervativci se svými nářky, že (oni) nedokážou používat nové rozhraní a tudíž je (všem) k ničemu, jsou těžce mimo hlavní proud.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A proč by vlastně měl mít tablet stejné rozhraní jako desktop? Nacpat desktopové rozhraní do mobilu taky nevedlo k úspěchu, tak proč by to opačně mělo fungovat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Windows 8 na DESKTOPU nikdo nechce"

To byste se divil. Windows 8 jsem nainstaloval do notebooku.... LOL ntbk to je desktop jak stehno :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Za dvacet let se ten váš "DESKTOP" bude ukazovat dětem v muzeu :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

tak urcite to uz ale pujdou do muzea skrz virtualni prohlidku kterou jim v obyvaku pres hologram zprostredkuje muj novy desktop :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Oba víme, že je jedno, jak se to bude jmenovat. V každém případě si ty nová zařízení z hlediska ergonomie obsluhy strčí ta dnešní do kapsy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak urcite to uz ale pujdou do muzea skrz virtualni prohlidku kterou jim v obyvaku pres hologram zprostredkuje muj novy desktop porad 100x vykonejsi nez jejich prenosne osobni komunikatory:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uz aj te OSka robia uz japncikov.

Mne to tak pripada ze tento bajny blú je len SP1

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jen M$ nechte. Oni se za chvíli utlučou sami.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kez by. Zatim maji cas do 2020 ...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nač vydávat pořádný SP, jako byl v XPčkách, když to můžeme nazývat novým systémem a snažit se rejžovat víc a víc peněz.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A vy už víte, zda a kolik se za Blue bude platit? Nevíte, ale žvaníte.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže tvrdíte, že Blue bude zadarmo, aby to bylo srovnatelné se SP? Pokud to netvrdíte, jde jen o kopání do diskutujících a navíc bez názoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows XP a 7 drzi Microsoftu pevnou pozici, kdyz ale bude vyvadet jako blb v pripade 8 nohy se mu rychle zlamou za kratky cas. "Uzasem" sleduju jak uz ted vyrobci(ASUS) produktu generuji ovladace jenom pro Windows 8 a 3 rocni 7 jdou bokem, s prepacenim do prdele. Jako abych si koupil notebook a nemel podporu pro 7 jenom nasilu 8 to uz je takova pitomost ze nemuzu rict nic jineho nez nasilu se tlaci prave to nezdrave ovoce(8). Nove Windows stacilo uvest klidne v obdobi 2014/2015, s Windows 7 sou lidi spokojeny, trzby dobre tak k cemu? radsi prave Service Pack 2 pro 7, urcite prinosnejsi krok.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Asi ako 7 ala Service Pack pre Visty? ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec by nebylo od věci vydat SP2 pro W7 jako souhrn updatů. Od SP1 jich není málo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Prosím minutu ticha za všechny windowsáky, za "Modern monochrom GUI" podporu "na papíře" s nima musím soucítit :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím to Win8 ani dobře ani špatně.

Je pravda, že upgrade za 800 z Vist je lákavá nabídka a tak už vrní na 2 počítačích. Metro jsem nerozdýchal a ClasicShell je naštěstí freeware. Možná je Metri i Ribbon ergonomičtější, ale já si asi zvykám pomalu.

Pro microsoft, x86, ale i MacOS,... nejsou zabijáci jen smatfouny, ale zejména přicházející SMART televize. Jsem čerstvě vlastníkem základní verze od Samsungu a musím uznat, že to má málo slabin pro BFU a co víc - téměř ideální nástroj pro seniory. Přístroj na který jsou zvyklí a doplníte klávesnici s myší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

s tymi smart televizormi absolutne nesuhlasim. neergonomicke, pomale, nespolahlive. Aspon dve generacie vyvoja.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono by stačilo přestat šetřit, dát 2x výkonnější procesorek, trošku víc paměti a jelo by to jak z praku, v televizoru je místa i proudu dostatek, ale výrobci do toho cpou sr.čky. Nicméně v naší domácnosti o to ani moc nestojíme, i všechny počítače jsou mimo dosah televizoru, aby se jejich činnost navzájem nerušila. Ono sledovat film a přitom poslouchat nebo dokonce vidět, jak vedle někdo paří Crysis 2, není moc dobrá zábava.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No ja s tim clankem nemuzu souhlasit totiz to ze W7 bude mit tech podporu jeste 8 let je sice hezky, ale kdyz uz MS ted oznamil, ze dalsi verze DirectX budou pouze pro W8 a pro sedmicky ne tak v klidu rozhodne NEJSEM...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

super.. doufam ze v 9 nejak vylepseji winRT desktop.. dost me vadi, ze desktop je jakoby aplikace v metru.. vyuzil bych odkotvene jednotlive aplikace do metra... presneji receno.. aby kazda desktop aplikace mela chovani jako metro aplikace.. task switching.. screen split a podobne.. docela by to "sjednotilo" chovani systemu ted to je proste jako dualni system :) no a taky by lidi mohli zacit programovat primarne pod RT aby to chodilo opravdu na vsem :P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.