CDR.cz - Vybráno z IT

World of Warcraft: Legion oživí Karazhan jako nový raid [GC 2016]

Karazhan Moroes
Hráči World of Warcraft, kteří toto pohlcující MMORPG hráli v dobách datadisku The Burnins Crusade a neminula je PvE složka, si museli jistě několikrát po sobě projít jeden z nejznámějších herních raidů, Karazhan. Příležitost se jim naskytne znovu.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Karazhan je mnohými hráči World of Warcraft uznáván a řazen mezi nejpovedenější raidy celého krále MMORPG. Zásluhy na tom má především propracovaný interní design lokace, překrásná hudba, kterou je radost poslouchat i po letech a v neposlední řadě nápadití bossové. Doposud byla tato Strážcova věž obětí zubu času, kdy hráči do ní kráčeli jen kvůli staršímu lootu, ti nově příchozí už nikdy nepocítili jeho pravé kouzlo.

Příští patch 7.1 ponese pod příhodným názvem Return to Karazhan oživení tohoto raidu. Vypuštěná upoutávka musí vzbudit vlny nostalgie snad v každém hráči, který svého času brázdil tuto věž týden co týden, reset co reset. V upoutávce můžeme vidět Moroese, který vypráví o prázdnotě věže a připravuje kobereček Plamenné legii. Neohlášení návštěvníci, je nutné se připravit, zní v pokřiveném překladu notorická hláška jednoho ze zdejších bossů.

Karazhan se nicméně nevrací jen coby plnohodnotný raid, který by obsáhl několik desítek lidí. Jedná se o tzv. mini-raid, který bude požadovat pouze pět hráčů, tedy stejný počet co na běžné dungeony, ale v daleko větším rozsahu a s mnohem těžší obtížností danou propracovanými fázemi bossů. Blizzard by rád v nadcházejícím datadisku zpřístupnul raidovací část hry i běžným hráčům, kterým dělá problém se sejít ve větším množství než v pěti.

Return to Karazhan nepřímo koresponduje s novým přípavkem do Hearthstone, tzv. One Night in Karazhan. Je vidět, že se Blizzard snaží všemi dostupnými prostředky protnout své hry skrz naskrz, což se mu prozatím vede slušně. Nemluvě o příběhové linii Legionu, z hlediska některých postav, která vysvětluje odklon od předlohy nedávného filmu. Absence Aegwynn a záměna za Alodi je tedy prvoplánová a slouží především soby příprava neznalejších hráčů k lepšímu pochopení nadcházejícího příběhu. 

Diskuse ke článku World of Warcraft: Legion oživí Karazhan jako nový raid [GC 2016]

Žádné komentáře.