CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Xiaomi představilo chytré skládací kolo za pakatel

"V předním náboji kola je ukryto dvacet Li-Ion článků Panasonic 18650 s kapacitou 2900 mAh"

To by mě zajímalo, jak by se tam vešly. Do náboje se vleze leda tak elektromotor. Navíc dle obrázků ve zdrojovém článku je zřetelně vidět, že baterie mají jako svoji součást zadní červené světlo, takže se vkládají do tlusté horizontální části rámu kola.

Ale tak Kolkové, technicky nevzdělané redaktorce na technickém webu, to je očividně jedno a ani jí to nedojde. Stejně jako je jí jedno, o čem píše, hlavně když vydá článek.

A je mi jasné, že za pohrdavý styl mého komentáře dostanu mínusy, ale Kolková vytrvale generuje ve svých článcích tolik faktických chyb, že si prostě myslím, že za lepší přístup nestojí. Když ani nedokáže správně přeložit zdrojový článek...

+1
+53
-1
Je komentář přínosný?

Mě zase pobavil nadpis, protože jsem o kole četl už jinde a tak nějak mě zaujala cena cca 15 tisíc, tak jsem si říkal Ááááá to asi nepsal pan Ježek, ten by určitě nenapsal "za pakatel".

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Tak není důvod aby se tam nevešly, ale v předním náboji opravdu nejsou, jsou uloženy ve strředové trubce.
Více info tady.
To kolo fakt chci.
Úroveň CDRka je otřesná.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Jeden článek má napětí 3,6V při 20 kusech je to na 36V nikoli 2900mAh ale 5800mAh, váží 45g jeden to je jen na baterkách asi kilo, což je docela málo, mohli jich použít i 2x tolik. Každopádně 5,8Ah 36V tj. 208Wh což vydrží tedy ten motor pohánět tak 3/4 hodiny. To pokud má ujet 45km znamená 45km/0,75 že s tím kolem musím valit 60km/h pokud budu mít motor vytížený :0)
Předpokládám že se s tím pojede spíš tak 25km/h a že tedy motor pro ten dojezd jen trochu pomáhá při šlapání...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Preboha uvazuj trochu.. Bolo to samozrejme myslene ako kapacita JEDNEHO clanku, nie celkova kapacita pri napajacom napati motora. Chcelo tym byt naznacene iba to, aky typ clankov vyrobca pouzil.

K dojazdu dodam len tolko, ze na plny vykon ten motor nepojde skoro nikdy. Vacsinu casu bude zaberat 50-100W a bude iba udrziavat zotrvacnost kola. Ano, obcas zabere viac do kopca, ale obcas kolo pojde i z kopca, ze.. Mam elektroboard 600W, 3x 12V 7.8Ah a taktiez vacsinu casu vyuzivam vykonu do mozna tak 200W. Dojazd mam okolo 20km v kopcovitom terene v Brne pricom i na brzdenie sa pouziva protiprud. A pohanat prkno s malymi koleckami potrebuje viac energie, ako pohanat elektrokolo.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Poněkud nesmyslné tvrzení, že se má jednat o jeden článek.
A je nesmysl srovnávat 600W a 200W, ten motor musí jet na takový výkon aby utáhl to elektrokolo, kdyby to mělo 50W tak by jel snad na 10W? Neboli jinak, to že 1kw motoru stačí jet na 1/3 nenamená že totéž stačí 250W motoru..

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ty si neskutocny diskuter... :D Tak znovu, informacia zdelovala typ jedneho z 20 pouzitych clankov, cize "Panasonic 18650 2900mAh". Bodka. Z toho a znamych udajov si uz mozes vypocitat co len chces, celkovu kapacitu i Whod...

A k tomu slovickareniu o vykonoch sa vyjadrovat ani nebudem.. Snad si ale zakladnu myslienku o tom, ze ten motor nepojde nonstop na plny vykon, pochopil.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som tam dal autobateriu aspoň 65 Ah, aby to ozaj niečo vydržalo. Zmestiť by sa to zmestilo nad zadné koleso, váha nie extrémna. V článku sa nepíše o rýchlosti. Ak mám aj šlapať, tak pri 3 prevodoch asi 40 km/h nie je možných (mne stačí aj 25km/h)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Lež v textu nic o jednom z 20 není, ja tam dvacet článků s kapacitou tolik a tolik...
A rozdíl mezi 600W a 200W není slovíčkaření...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A je teď zveřejněn původní text, nebo ten po opravách, které si "vynutili" diskutéři?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.