CDR.cz - Vybráno z IT

Xiaomi má žárovku s 16 miliony barev a ovládáním přes telefon. Záruka i v ČR!

nepřehlédněte
Xiaomi Bulb Cdr
Ležíte v klidu v posteli a v tom si vzpomenete, že se musíte zvednout a zhasnout světlo. S novou žárovkou Xiaomi již nemusíte, osvětlení lze ovládat přes Bluetooth skrze mobilní telefon. Díky široké barevné škále můžete podpořit atmosféru jakékoliv situace.

Xiaomi již dříve ukázalo, že se nebojí zamířit i do jiných oblastí, než jsou mobilní telefony. Potvrzuje to třeba zajímavá edice DIY routeru, nebo akční kamerka Yi směle konkurující výrazně dražším GoPro.

Yeelights

Čínský výrobce také déle naznačoval, že se chce vrhnout do světa Internet of Things. Ve světě již uvedl věci jako je chytrá lampička Yeelight Bedside Lamp, nebo smart home kit. Prvním zařízením, se kterým do IoT na našem trhu nakonec vstoupí, je chytrá žárovka Yeelight Smart Light Bulb.

Yeelight Smart Lightbulb

Uvnitř obyčejně vypadající LED žárovky se nachází něco navíc. Konkrétně diody s možností volby až 16 milionů barevných odstínů a dále také Bluetooth 4.0. Bluetooth technologie zde poslouží k tomu, abyste mohli např. z pohodlí postele ovládat světlo a zároveň s pomocí mobilní aplikace měnit jeho barevný odstín. Nechybí ani módy reagující na hudbu či simulující pomalé barevné přechody.

Xiaomi Bulb

LED žárovka staví na klasickém závitu E27 (velký Edisonův závit) a její základna je vyrobena z hliníku, který dobře odvádí vznikající teplo. Stejně jako běžné LED žárovky má Yeeling Smart Light Bulb nižší spotřebu, konkrétně 6 W. Teplota produkovaného světla je 6 000 K, tedy hodnota odpovídající dennímu světlu.

Yeelight Box

Podporována jsou zařízení s iOS a dále i Android zařízení s verzí 4.3 a vyšší. Pro případ, že byste chtěli naráz ovládat vícero žárovek, je potřeba zakoupit Xiaomi router. S jeho pomocí si pak můžete z jakékoliv místnosti udělat diskotéku plnou blikajících barev, nebo zapojit celou domácnost do jednoho "chytrého" celku. Ovládání probíhá z aplikace Smart Home, kterou česká komunita Xiaomi překládá z čínštiny.

Cena žárovky se u Xiaomiforsale.com pohybuje kolem 1 100 Kč (41 €). Výhodou je v tomto případě lokální podpora a záruka. Pokud oželíte záruku, lze z Číny sehnat o 100-200 korun levněji.

Má WiFi, nebo ne?

Zajímavé je, že některé zdroje i prodejci u žárovky uvádějí WiFi, jiné pouze Bluetooth a jiné, jako třeba tisková zpráva i stránky od českého Xiaomiforsale.com pro jistotu neuvádí nic, resp. "bezdrátové spojení", což může být cokoliv. Již jsme vznesli dotaz, jak tomu nakonec je, protože se nám příčí styl konkurence, která raději také napíše pouze "bezdrátové připojení" a na fakta kašle...

Zdroje: 

Xiaomi

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Xiaomi má žárovku s 16 miliony barev a ovládáním přes telefon. Záruka i v ČR!

Pátek, 3 Červenec 2015 - 21:18 | Jan Honza | Mám od narození oči o něco citlivější na svetlo...
Pátek, 3 Červenec 2015 - 21:06 | Spirit_pcf | To som jediny, co ma 15w LED na zachode? :D Do...
Pátek, 3 Červenec 2015 - 14:36 | Fighter158 | K tomu dodat jen toto: Kup si Prestigio SMART...
Čtvrtek, 2 Červenec 2015 - 16:11 | Jan Honza | Souhlasím, ale spíš ne než jo.... Z lidlu mám...
Čtvrtek, 2 Červenec 2015 - 13:18 | maruširi | 6W je dobrý tak na hajzlík, aby se člověk strefil...
Středa, 1 Červenec 2015 - 21:47 | ne ne | Lukasi mohl bys byt prosim konkretnejsi ohledne...
Středa, 1 Červenec 2015 - 14:09 | BTJ | Ja si to koupim, ale jak mi to nepude ovladat...

Zobrazit diskusi