CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Youtube zavádí předplatné Youtube Red, nabídne videa bez reklam

Tak reklamy na youtube nemám, video si můžu pomocí pluginu stáhnout taky a na exota PewDiePie zvědavý nejsem, takže co že to má přinést... ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zeptam - jak se da technicky resit to, ze se pred videem nejprve spusti reklama (kterou je po urcite dobe mozno zrusit, obvykle)? Chapu princip nejakeho blokovani banneru a podobne, ale tohle moc nevim, jak by vubec slo udelat...
Pravda, ja reklamy neblokuju nikde a nikdy, takze mozna jsem jen 100 let za opicema, ale proste si to technicky moc neumim predstavit, jak to delat :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Nemám tušení jak je to udělané... mám ad-block a na youtube jsem viděl reklamu snad jen když jsem přeinstalovával PC a plugin ještě nebyl nainstalovaný.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

youtube zacne ponukat redtube. kam ta doba ale speje :D

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Taky jssem si hned po zhlédnutí nadpisu a obrázku myslel, že YouTube bude mít konečně vlastní Pé kanál.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím jak se všichni hrnou do předplatného. Určité alternativy k youtube také jsou i když ne tak silné.
Teď už jen smutně vzpomínám na hezké začátky youtube. Až to koupil google, tak to šlo od deseti k pěti. Reklamy šly vypnout jediným tlačítkem ve videu. Dnes už ne. Kdysi stačila jen obyčejná registrace na psaní příspěvků. Dnes je tohle spojeno s účtem u google, který je rovnou propojený i s jeho sociálním obludáriem.
A bude to jen horší. Za vším je třeba hledat peníze, takže každý dobrý nápad na internetu je vždy po zásluze ovládnut nějakou nenažranou společností.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite, svine kapitalisticky, zadarmo by to meli delat, pekne ze sveho kupovat HW, ze sveho platit konektivitu, kdo chce platit nejake penize za sluzby, je nenazrana svine...
Spravne soudruhu, takove jako ty potrebujeme, jinak bysme ten socialisticky raj na zemi nevybudovali..

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Co to plácáš za nesmysly? :D
Jestli si myslíš, že bez reklamy ve videu tuhle obludu (google) nic neuživí tak jsi na omylu.
Když má někdo jiný názor na věc, tak ho označíš za soudruha socialismu? :D
Promiň, ale nech se vyšetřit. A nebo začni dobrovolně platit cdr.cz za to, že tu můžeš plácat nesmysly.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

A z čeho se teda ta obluda živý když ne z reklamy? Co má Google z YouTube než příjmy z reklamy? Nějak nerozumím tomu o co ti jde.Taky by jsi se měl zamyslet nad tím jak by vypadal v dnešní době YouTube kdyby ho nepřevzal Google. To obrovské datové centra a konektivita se nezaplatí z dobrého úmyslu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ať si klidně na stránku youtube narve reklamu jakou chce, ale cpát ji do videa? Když se během přehrávání objeví postupně v různých místech několik reklam, tak nebudu postupně otrocky zavírat jednu reklamu za druhou, ale tu stránku zavřu prostě celou. Tak k čemu to proboha je?
Ještě nikomu nedošlo, že reklama může být antiproduktivní?

Google by se uživil bez reklamy i se svým youtube, protože ho uživí klidně jiné služby.
Stačí mi jak dopadnul skype. Bez MS to byl normální použitelný program. Hned poté co ho MS asimiloval, tak tam nacpal reklamu a s normálu se stala přerostlá obluda.

Já prostě nevidím, že by po koupi jednoho či druhého se něco zlepšilo pro uživatele, ale právě naopak. Jen se tam narvou reklamy, protože je to populární, chodí tam hodně lidí, takže se prachy jen pohrnou. Ať mi někdo ještě více tvrdí, že jim o peníze jde až na posledním místě.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si někdo stáhne ilegálně nasdílený film, souhlasím s tím, že se nejedná o krádež, protože vznikla pouze "potencionální škoda".

Pokud ale někdo navštíví web a používá AdBlock, pak není škoda virtuální, ale skutečná. Provozovatel webu musí zaplatit za server/VPS/hosting, který vy reálně vytěžujete, popřípadě musí platit za konektivitu. U webů jako je YouTube je to ještě markantnější, protože se jedná o ralativně velký objem dat.

Představte si situaci, kdy server obslouží 100 lidí. Pokud se 50 lidí připojí s AdBlockem a 50 lidí bez AdBlocku, tak provozovatel dostane jen 50% toho, co měl správně dostat. Pokud erver nebude zvládat, protože se bude chtít připojit 200 lidí (a z toho bude mít 100 zapnutý AdBlock), tak bude muset za své peníze "navýšit kapacitu". Jenomže tady na tom zase bude tratit.

Používání AdBlocku není zločin bez obětí. Není to spravedlivý boj proti nenažraným korporacím. Některé firmy žijí třeba pouze z reklamy.
Chápu, že někomu může reklama strašně vadit. To chápu, ale nikdo vás nenutí se koukat na YouTube.
Já bych taky nejraději v obchodě neplatil, ale musím. Krást prostě nebudu.

Jsem zvědavý kolik lidí, co tvrdí, že by rádi platili za web bez reklam bude novou službu YouTube využívat. Pravděpodobně zůstanou u AdBlocku a budou brblat, se je Google zase snaží oškubat, 240 Kč měsíčně, to přece není možné (nechme stranou, že to může být reálná kompenzace za ceny reklam, které neuvidíte).

Chyba je ovšem i na straně provozovatelů webů. Používají rušivou reklamu, cpou ji na místa, kde nemá co dělat (mezi text článku, nahoru na banner) a používají nebezpečnou Flash a Javascript reklamu.
Ale opět platí, že když se vám to nelíbí, nemusíte tam chodit.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Je mi to líto, že některé stránky není možné provozovat bez reklamy, kterou i tak v konečném součtu zaplatí uživatel tím, že nakupuje výrobky - produkty firem či společností jejichž reklama se na stránkách vyskytuje.

A jedna stará pravda hovoří, že kvalitní produkt žádnou reklamu nepotřebuje!

Osobně bych si na základě nějaké reklamy nikdy nic nekoupil, protože jednoduše nevěřím těm blbým tlachům.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.