CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Za malou výdrž baterie u smartwatch může dle Asusu Android. Zkusí novou cestu

"který je na tom podstatně dle prvních testů, co se do výdrže na baterii, úplně jinak" - musím v tomto přiznat případě, že tomu dobře rozumět moc ne

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Copak na naší mluvě nelíbí se tobě? Ty pak do všech našich článků divně rýpat musíš? :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ze by uz konecne pochopili, ze ne kazde hloupoucke hodinky potrebujou 4jadrovy procesor na 2Ghz a 3GB ram?:o) Zvlast kdyz to maximalne samo zobrazuje cas, pripadne umi stahnout bitmapovy obrazek mapky z telefonu a ty uplne nejvymakanejsi verze umi i pipnout pro upozorneni:o)
Rikam to porad, az prijdou s necim, co bude mit eink, nejake pasivni CPU, ktere bude komunikovat nejakym uplne stupidnim protokolem pres BT a bude umet maximalne nahrat obrazek nebo zobrazit text, tak to budou hodinky pro me ...... teda za predpokladu, ze budou trosku vypadat a ne jak dYgYtalkI z sedesatych let:o)

Mimochodem o tom MS bandu uz dlouho nebylo slyset, tu dvoudenni vydrz ma sam o sobe nebo kdyz je zapnuto vsech tech 10 (nebo kolik) senzoru? Osobne by se mi libilo mit v hodinkach treba GPS nebo senzor tepu, ale takove veci jiste nemusi bezet nonstop ..... treba zajimave by bylo jednoduse kliknout na HW (!!!) tlacitko "GPS" a ono by to ulozilo aktualni polohu a pak se k tomu mistu mohl lehce vratit .... typicky zaparkovane auto nekde kdovikde v cizim meste .... pripadne videt, ze mam zmeskany hovor nebo SMS .... to by mi spolu s perfektnima hodinkama (ukazovani casu - clovek by to asi u hodinem nemel explicitne zminovat, ale .....) by mi to bohate stacilo. Idealne pak, kdyby tam byly normalni rucickove hodinky a nad nebo pod tim (pruhledny) displej .... kdyby se treba pouzila nejaka mapa k navigaci, tak by se rucicky nekam schovaly (prekryly) a podobne .... soucasnym tempem vyvoje chytrych "hodinek" tomu davam jeste aspon 10 let .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No průser s GPS je, že pokud nemáš nějakej extra chytrej systém, tak sync polohy může trvat i několik minut (pokud máš dobrej výhled na oblohu, což u hodinek v pohybu a rukávu moc bejt nemusí). Čili pokud to nemáš zaplý furt, tak polohu nemáš.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl.... Mám SW3 a při běžném užití vydrží 2,5dne.... Šance na víc je prostě minimální, ať dělá kdo chce co chce.... Možná s extrémní optimalizací půjde vytáhnout 4dny.... Ty nářky, že si to koupí až to vydrží týden a víc jsou uplně zbytečné, to nebude ještě roky.

Důvod je prostý - baterie. Hodinky mají 400mAh baterii. Pokud by teoreticky měly vydržet s tímto ne 2 dny, ale 7 dnů, znamenalo by to analogicky, že na trhu by se měly objevit telefony, které s dnes celkem běžnou 3000mAh baterií nevydrží 3 dny, ale také 10 dnů.... že žádný takový mobil není na obzoru a dlouho nebude, je asi jasné. je tedy marné čekat na hodinky s týdenní výdrží....

PS: Pebble týden vydrží, ale to je prostě něco jiného. Stejně tak bych pak mohl zahrnout moji Nokii, která mi vydrží 4 týdny (akorát je v šuplíku a nevolám a nic s ní nedělám)

PS2: Android Wear má sice 4 jádro, ale 2 jsou vypnutá a bůhví, jestli většinu času nejde jen 1.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Já už viděl telefonů, které vydrží déle jak ty tři dny... ovšem žádný s Androidem. :-))))

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím jestli mě odrazuje cen nebo výdrž, i kdyby to stalo litr a vydrželo týden, nevím co bych si s nimi počal...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.