CDR.cz - Vybráno z IT

Za víkend se prodalo přes 13 milionů Apple iPhone 6s a 6s Plus

Iphone 6 S
Americký technologický gigant Apple prodal za tři dny rekordní počet nových iPhonů 6s a 6s Plus, což je více než minulý rok.

Nové chytré telefony iPhone 6s a iPhone 6s Plus se začaly prodávat v pátek 25. září ve dvanácti státech. Telefony jsou dostupné ve třech verzích s kapacitou 16, 64 nebo 128 GB. Před obchody App Store se tísnily zástupy nedočkavých fanoušků, kteří museli vystát dlouhé fronty. O nebývalý rozruch se postarala Australanka Lucy Kellyová, která za sebe poslala do fronty robota, protože jí šéf nedal v práci volno.

Iphone Robot

Lucy Kellyová čeká ve frontě na nový iPhone

“Prodeje iPhonu 6s a iPhone 6s Plus jsou fenomenální, jedná se o nejlepší výsledky za první prodejní víkend v historii Applu. Zpětná vazba zákazníků je neuvěřitelná. Lidé si zamilovali 3D Touch displej a Live Photos a my se nemůžeme dočkat, až iPhone 6s a iPhone 6s Plus nabídneme zákazníkům v dalších zemích 9. října,” řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. Před rokem se starších modelů iPhone 6 a 6 plus za stejný časový úsek prodalo přes 10 milionů.

Na výsledku se významně podepsalo zpřístupnění telefonů v Číně, kde zákazníci museli v minulosti čekat několik dlouhých týdnů, než si budou moci iPhone pořídit. Nyní byla Čína mezi prvními zeměmi, kde došlo k oficiálnímu zahájení prodeje. Tento krok se Applu rozhodně vyplatil, podle odhadů se v Číně prodalo přibližně 2 až 2,5 milionu přístrojů, což v porovnání s loňským rokem představuje nárůst o 5 až 10 procent.

Flash Disabled Iphone

Chybové hlášení při přehrátí procesoru

Dne 9. října 2015 budou telefony dostupné v dalších 40 zemích, včetně České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska, Itálie, Ruska nebo Španělska. 16. října přijde na řadu Indie, Malajsie a Turecko a do konce roku se budou nové iPhony prodávat ve více než 130 zemích světa.

Ohlasy zákazníků sice pějí pozitivní ódy, nicméně se dle dostupných informací nové iPhony 6s přehřívají. Na serveru Reddit.com si někteří majitelé stěžují, že když teplota okolí procesoru překročí 38 °C a člověk chce fotit, zobrazí se chybová hláška o nedostupnosti přisvětlovací diody. (Není jisté, zda uživatelé předtím dlouho přehrávali video nebo se jen snažili vyfotografovat obrázek na místě s vyšší teplotou.)

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Za víkend se prodalo přes 13 milionů Apple iPhone 6s a 6s Plus

Úterý, 6 Říjen 2015 - 18:15 | AndyF1 | Prehrieva sa uz pri 38st C ? O dovod viac si to...
Sobota, 3 Říjen 2015 - 12:20 | Mi Chal | To přisvětlení snad tolik energie nežere a...
Čtvrtek, 1 Říjen 2015 - 19:01 | HKMaly | ... ta chybova hlaska nemluvi o Adobe Flash? :-)
Středa, 30 Září 2015 - 15:46 | Daniel de Sade | Co si budeme povídat, jsou to nesvéprávní iDioti...
Středa, 30 Září 2015 - 10:55 | xvasek | Aha, takže rekordní první víkendy ještě pár...
Středa, 30 Září 2015 - 08:40 | Pety | A hned bude na světě tepleji. :-) http://www....

Zobrazit diskusi