CDR.cz - Vybráno z IT

Zákeřným DDoS útokům čelily v posledním roce více než dvě třetiny firem

Suspect Ddos Attack
Zabezpečení serverů firem včetně firem provozujících internetové služby často spoléhá na pouhé rčení „nám se to snad vyhne" nebo „proti DDoS útokům se nedá bránit". Firmám tak hrozí obrovské ztráty, které poplynou z hodinové, denní či dokonce delší odstávky.

DDoS útoky přitom často může plánovat konkurence, a to už za pár stokorun. Lze se jim ale velmi efektivně bránit.

Realita je taková, že v posledním roce čelilo alespoň třem významným DDoS útokům celých 65 % organizací provozujících internetové služby. DDoS může v případě úspěchu zcela odstavit firemní služby. Málokterá společnost má však vyčísleny ztráty z toho, pokud budou jejich servery odstaveny. Nemusí jít přitom pouze o e-shopy, může jít o mobilní řešení, jakékoliv vzdálené přístupy na firemní server včetně poboček (ERP, účetní software, lokální prodej, ...) a nespočet dalších služeb.

Jednička na tuzemském trhu s hudebními nástroji hrozbu DDoS útoků nepodceňuje: „Tržby z prodejů přes e-shop Kytary.cz překročily za minulý rok hranici 150 milionů korun. Jako každé veřejně dostupné servery jsou i ty naše vystaveny denně různým typům útoků. Již několikrát jsme zažili velmi nepříjemné chvíle, kdy tyto útoky měly za následek výpadek e-shopu a informačního systému našeho back office," vysvětluje Vladimír Myslík, jednatel společnosti Audio Partner s.r.o., provozovatele obchodu Kytary.cz, jehož servery hostují ve známém pražském datovém centru Coolhousing (www.coolhousing.cz).

„Finanční ztráta způsobená nefunkčním e-shopem se u nás o Vánocích pohybuje v řádu statisíců za jeden den výpadku. Proto jsme dali tento rok ochraně serverů velkou prioritu a díky firmě Coolhousing budou již tyto Vánoce naše servery pod účinnou anti-DDoS ochranou sofistikovaného řešení od Radware," dodává Vladimír Myslík.

Ochrana Radware DefensePro využívá k odhalení a následnému zablokování útoků pokročilých detekčních algoritmů a behaviorální analýzy. Využít ji mohou zákazníci datacentra Coolhousing u všech zřízených hostingových i housingových služeb.

Mimo to má pro začínající projekty připraven Multihosting, neboli konfigurace hostingového panelu ISPConfig 3 a virtuálního serveru s jedním procesorovým vláknem, 2 GB operační paměti a 30 GB prostoru na pevných discích. Se 100Mb konektivitou bez omezení přenosu dat lze své podnikání začít již za 223 Kč měsíčně.

Náročnější projekty ale obslouží pronájem serveru i s housingem v podobě stroje s platformou Supermicro, čtyřjádrovým procesorem Intel Xeon E3-1220V3, 16 GB ECC paměti a dvojicí terabajtových pevných disků. Základní ochrana proti DDoS útokům je pak v ceně, rozšířená ochrana Anti-DDoS Standard vyjde za měsíc o pár stokorun dráž.

Zdroje: 

tisková zpráva

Diskuse ke článku Zákeřným DDoS útokům čelily v posledním roce více než dvě třetiny firem

Žádné komentáře.