CDR.cz - Vybráno z IT

Zaklínač: Gwent bude zdarma, přihlaste se do bety! Porazí Hearthstone? [E3 2016]

Gwent 7
Co ještě před pár dny byly pouhé spekulace, se na konferenci Microsoftu proměnilo v oficiální oznámení. CD Projekt RED jde fanouškům vstříc a vydává samostatnou karetní hru inspirovanou minihrou ze Zaklínače 3.

Cdre 3

Související zprávy z letošní E3:


Na konferenci Microsoftu patřil blok prezentovaný CD Projektem RED mezi jednu ze světlejších částí večera. Ačkoliv by se mohlo zdát, že se s karetními hrami poslední dobou roztrhl pytel, je to právě Zaklínač, který by na svoji odnož měl mít výsadní právo.

Původně obyčejný přídavek do už tak skvělého Zaklínače 3 byl pouhou třešničkou na dortu, kterou vývojáři do hry implementovali takřka na poslední chvíli. Karetní minihra nazývaná Gwynt (Gwent) však hráče oslnila natolik, že si ji mnozí tiskli vlastnoručně na papíry. Sběratelské edice byly natolik žádané už jen díky reálným hratelným balíčkům, o které se nyní přou zákazníci ze všech stran, že si o samostatné zpracování přímo říkalo.

CD Projekt RED se tedy rozhodl svým fanouškům naslouchat a z Gwentu (Gwyntu) udělal standalone titul. Na rozdíl od mnoha dalších vývojářů tak vznikla karetní odnož na popud komunity, nikoliv jako ždímačka peněz.

Formát karetních her je dnes úzce spojován s free-to-play modelem a v případě Gwentu tomu nebude jinak. Zároveň bychom se neměli bát nějakých přehnaných mikrotransakcí, jelikož je řeč právě o CD Projektu RED, jehož vstřícnost k hráčům je obecná uznávaná.

Zajímavostí je, že karetní hra bude obsahovat vyjma běžných karbanických střetů také příběhovou kampaň s možností voleb, kterými série tak proslulá. Příběh bude členěn do epizod, jež budou vydávány postupně (těžko říct, na jakou půdu padnou zmíněné mikrotransakce, ale právě příběhové kampaně by mohly být vhodným terčem, po vzoru raidů z Hearthstone).

13 Gwent

Ve videu se můžeme podívat, jakými vizuálními změnami prošel hrací stůl, nicméně by žádné hráče obeznámené se Zaklínačem 3 neměl nikterak překvapit. Oproti svému originálu se zde můžeme pochopitelně těšit na daleko více karetních možností, které budou daleko více žhavit mozkové buňky.

Uvidíme, jak se s hrou vývojáři popasují a zda budou moci konkurovat velikánovi, jakým je Hearthstone: Heroes of Warcraft. Prozatím můžete okusit štěstí a přihlásit se do nadcházející bety, registrace jsou k dispozici na oficiálních stránkách

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Zaklínač: Gwent bude zdarma, přihlaste se do bety! Porazí Hearthstone? [E3 2016]

Žádné komentáře.