CDR.cz - Vybráno z IT

Zažeňte stres! Relaxační wellness zařízení Orrb spojuje odpočinek a výuku

Orrb
Odpočinek je klíčem úspěchu. Pokud ve svém pracovním tempu nenacházíte chvilku na oddech, relaxační bublina Orrb je tím pravým místem, kde si můžete udělat chvilku pro sebe.

Netypické wellness zařízení Orrb bylo vyvinuto společností Orrb Technologies v čele se zakladatelem Lee McCormackem. Ve své podstatě se jedná o útočiště pro všechny přepracované lidi, kteří si potřebují odpočinout, načerpat energii nebo pracovat na svém vlastním osobním rozvoji.

Buňka je 170 cm vysoká, 200 cm dlouhá a 100 cm široká. Jeden Orrb může v rámci předplatitelského systému Orrb X využívat až 50 uživatelů, přičemž každému z nich je vystavena uživatelská karta a založen osobní účet. Když na šťastně zaregistrovaného uživatele dolehne stres, může do Orrbu usednout a aktivovat program přejetím uživatelské karty.

Orrb 1

Na výběr jsou čtyři různé režimy: relaxace, testování, výuka a povzbuzení. Každá organizace může mít pro své zaměstnance vlastní balíček programů přesně podle svých požadavků. Podle toho, kolik máte času, můžete zvolit délku trvání procesu na pět, deset nebo patnáct minut. A pak se již můžete nechat unášet ničím nerušenou řízenou meditací, ať již ve formě výuky správného dýchání, testování svých znalostí nebo praktických tipů na vylepšení mentálního soustředění při práci. Dle výrobce míra uvolnění výrazně ovlivňuje náš výkon práce, proto tímto krátkým intenzivním cvičením načerpáte novou energii na další práci.

Orrb 2Orrb App

Prvotním cílem vynálezu bylo dopřát zaměstnancům aktivní odpočinek. Možnosti využití jsou však mnohem větší. Uvažuje se, že by se Orrby mohly využívat také na letištích, veřejných knihovnách nebo univerzitách. Komerční prodej má být zahájen v dubnu 2015, předobjednávky budou spuštěny o měsíc dříve na stránkách výrobce.

McCormack začal na svém projektu pracovat v 90. letech a dokonce už má za sebou pár úspěchů. Společnost Disney v roce 2008 zakoupila 25 kusů tohoto zařízení, z nichž jeden se objevil ve filmu Stopařův průvodce po Galaxii.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zažeňte stres! Relaxační wellness zařízení Orrb spojuje odpočinek a výuku

Žádné komentáře.