CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Želvy nejsou tak hloupé! V zájmu vědy používají dotykový displej

No tak nevím.... Já myslím, že celé kouzlo experimentu je v tom, že želva (jako každé zvíře) miluje žrádlo. takže když se přiblíží k šedé stěně na které je zařívý bod, jde ho prostě sežrat. Stejně jako následně zkouší sežrat to kolo....

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Suchozemské želvy nejsou rozhodně hloupé. Poznávají lidi ve svém okolí, rozlišují je, jsou schopny reagovat na jméno, atd. - rozhodně více, než by neznalý člověk čekal. Obří želvy jsou navíc i přítulné a velmi sociální.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Kdo někdy choval želvu(y), tak to moc dobře ví z vlastní zkušenosti...

Troufám si tvrdit, že i želvy nesuchozemské jsou na tom s inteligencí stejně, jen je s nimi složitější žít (chovat je) a tak nejsou důkazy chování tolik prověřené...

Ostatně mnoho zvířat je považováno za hloupé, a pak se zjistí, že opak je pravdou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

suhlasim, ze zvierata su inteligentne. Tusim ze najhlupejsi je clovek. Vela vie, vela moze a predsa si kope svojou cinnostou hrob. :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zvířata se dokáží učit i želvy. Nicméně to video se mi nelíbí. Osobně bych čekal že se tam nerozsvítí jeden zelený trojúhelník, ale několik symbolů různého tvaru a barvy (tedy jestli zelvy rozeznávají barvy) a že ten trojúhelník bude měnit polohu. Taky nechápu proč ty dvě modrá kolečka umístili tak vysoko že na ně ta želva skoro nedosáhne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.