CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zotac uvádí mini PC ZBOX PI320 o velikosti smartphonu s Bay Trail procesorem

Škoda absence USB 3.0 a gigabit. ethernetu (hlavně že to má VT-x :-/ ). Jinak moc hezká krabička.

+1
+56
-1
Je komentář přínosný?

Krabička vypadá pěkně, ale cenu bych u ní čekal poloviční. Za tyhle peníze už jsou přece k mání tablety na stejné platformně a včetně OS.

+1
-76
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsi vcetne displeje ne? Ale jo, mas pravdu, 200 eur je fakt dost, zas je to ale mensi nez tablet a ma to hdmi a klasicke USB .... teoreticky to ma (nebo by melo aspon s 64GB) mozna smysl kdyz to nekdo chce nejak moc prenaset, ale moc juskejsu bych asi nenasel .... osobne bych si levnej koupil J1900 s 128GB SSD ....

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Cena imho nevypadá nejhůř, i když za nižší bych se určitě nezlobil :). Sháním dlouhodobě něco, co bych lípnul na záda televizi, aby to nijak nepřekáželo a umělo to přehrávat cokoliv (i 4K), ať už s akcelerací, nebo bez (nejlíp s), ideálně aby to mělo ještě USB3 a gigabitovej ethernet. Úložiště neni moc důležitý (32GB stačí a kdyby něco, přes USB 3.0 se můžu rozšoupnout dle libosti) a když to bude SSD, tak i ty dvě giga RAMky stačí. A Bay Trail je celkem dobrá essential platforma, předpokládám, že 4K by dát měla.

Ještě jsem, ale nepotkal nic, co by mi všema parametrama (cenu nevyjímaje) učarovalo tak, že pro to od stolu jdu. Tohle mělo dobře našlápnuto, ale … (psal jsem v 1. příspěvku).

+1
+52
-1
Je komentář přínosný?

A na co pri prehravani potrebujes USB3 nebo giganet? To mas neco, co ma datovy tok vyssi nez 100mbit?

+1
+45
-1
Je komentář přínosný?

Třeba když si z externího hdd budu chtít na síť něco většího přetáhnout, aby to netrvalo tejden. Kromě toho to umožní využít ten hardware smysluplně i po jeho případné náhradě něčím lepším - to pomíjím fakt, že bych rád, aby to i tak vydrželo co nejdýl a nemuselo mně za dva roky vadit, že tohle či tamto je nedostatečný. Prostě nemám rád nedomrlé kousky hw ;-).

+1
+47
-1
Je komentář přínosný?

Tak pak si kup miniITX desku s J1900 ... bude to sice o neco vetsi, ale zas to nemas do kapsy ... ma to PCIe kdyby neco, USB3.0, dokonce 2x1GBit sitovku, pasivni chlazeni, hodis do toho za par susnu 2GB ram (nebo 16, dle libosti:o) A bootovat muzes z flashky nebo si do toho koupis 128GB SSD za 15 kil ..... tohle do toho davam ja. A kdyz se hodne uskromnis, tak se vejdes cca do pulky nez ten Zotac:)

+1
-76
-1
Je komentář přínosný?

To je právě to, že řešení s miniITX už je moc velký, v porovnání s tímhle Zotacem fakt hodně MOC velký :).

+1
+57
-1
Je komentář přínosný?

Tak do kapsy velke, ale rikal jsi, ze to chces nekde za TV, tam by se to jiste veslo ..... predpokladam, ze nemas 5" televizi:o)

+1
-66
-1
Je komentář přínosný?

Vešlo, ale musel bych tomu věnovat už hodně úsilí (vybrat patřičně placatou skříň, chlazení, které se tam vejde, atd). Čistě pro představu: TV mám u zdi, mám na ní momentálně zezadu připlácnutého psa a v něm pár napájecích adaptérů, přičemž místa je za těmi adaptéry jen pár centimetrů.

+1
-65
-1
Je komentář přínosný?

Mozna trosku zamrzi, VT-x je znacny plus a nutnost pri behu virtualek, ale dost smutna je nepodpora AES, cili truecrypt out a i defaultni bitlocker bude asi zpomalovat.

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

Ty bys na tom demo úložišti chtěl fakt seriózně provozovat nějaký virtuálky? :D

+1
+61
-1
Je komentář přínosný?

Tak na 64GB miix2 mam jak W7, tak XPcka ve vmwaru a naprosto v klidu. Mam to na takove hokusy pokusy, treba tam mam SW na autodiagnostiku, ktery pochazi z ne zrovna duveryhodnych zdroju atd. Neexsituje nic lepsiho.

+1
+59
-1
Je komentář přínosný?

Na 64 GB ještě budiž, i když i tam bych moc o serióznosti nemluvil, ten Zotac z článku má ale jen 32 GB a jen 2 giga RAMky, to je opravdu jen tak tak na ten OS, co tam bude.

+1
-77
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyz se smaze ta 10-15GB recovery partisna a pouzije se nova instalacka W8, tak mozna bude vic mista nez jsem mel puvodne na tom 64GB:)

+1
-59
-1
Je komentář přínosný?

Já si nemyslím, že na tom 32GB oddílu bude 15GB recovery partišna. A i kdyby, stejně ve svých úvahách počítám s řešením WIMBoot, které způsobí, že systém se vším všudy zabere na disku jen kolem 6 GB. I tak si myslím, že to, co zbyde, není na provozování vážně míněných virtuálek nějaké terno. Obzvlášť se 2 GB RAMky, ty jsou pro provoz virtuálek největším omezením.

+1
+50
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.