CDR.cz - Vybráno z IT

Zpátky na pouť! Parkitect oživuje památku Theme Parku

Parkitect 03
Je to zvláštní, že v době, kdy remaky zažívají svůj asi největší rozmach, trvalo tak dlouho, než někdo oživí Theme Park. Nadešel ale i jeho čas. Parkitect je právě na Kickstarteru, kde se rozhoduje o jeho osudu, a zde máme shrnutí celého projektu.

Je to až moc dlouho, kdy jsme jako malí stavěli nedokončené horské dráhy, abychom mohli sledovat, jak hromady našich návštěvníků umírají za drsného pádu v plamenech. A i to stavění zábavního parku nám chybí… samozřejmě.

Parkitect nás dostal z mnoha důvodů. Počínaje barevností a jednoduchostí grafiky a konče úžasnou střízlivostí autorů. Texel Raptor, tříčlenné kanadské nezávislé studio, na hře pracovalo až do této doby zdarma a za ten čas vytvořili malou komerční ukázku, kterou nám zatím reprezentují jen v interaktivně neinteraktivním traileru.

Parkitect 01

Fanouškům managementových her slibuje vše, co by od podobného titulu mohli očekávat – správa personálu, udržování návštěvníků v dobré náladě, zásobování nákupních stánků, stavění horských drah a tak dále.

Projekt vypadá velmi slibně a jeho autoři se zdají také velmi spolehliví. O tom svědčí už jen jejich vyjádření ke „Stretch Goals“ (sliby při dosažení určité vybrané částky), kde píší: „Žádné. Chceme udělat jednu skvělou hru. Stretch Goals mají tendenci přerůstat přes hlavu, a tím způsobit finanční problémy. Po prozkoumání ostatních úspěšných projektů jsme se rozhodli, že je vynecháme.“

Dále píší, že pokud nějaké peníze zbudou k dobru, tak je využijí k vylepšení a zvětšení hry. V úvaze je prý i podpora modů, onlinové prvky, sdílení svých výtvorů a jiné. Na hře, respektive na jejím zvuku, pracuje Gordon "A Shell in the Pit" McGladdery, který se na tomtéž podílel i v Rogue Legacy (a dost dobře, nutno podotknout).

Parkitect 02

Titul na Kickstarteru požaduje padesát tisíc dolarů (v přepočtu přibližně jeden milion českých korun), aktuálně vybral něco málo přes 42 000 dolarů a do konce výběru zbývá pouhých osm. Celkově se dá říct, že do konceptu jakožto takového nepřináší žádné zásadní změny, ale je pěkné vidět barevný remake, který tu už dlouho chyběl. Podrobný průběh vývoje můžete sledovat na autorově blogu, kde jej mimo jiné můžete vyzpovídat z věcí, které by vás případně zajímali. Projekt můžete samozřejmě podpořit na kickstarterové stránce titulu, sbírka končí 21. září. 

Parkitect by měl vyjít někdy v srpnu/září příštího roku.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zpátky na pouť! Parkitect oživuje památku Theme Parku

Čtvrtek, 15 Leden 2015 - 20:12 | Chupas | Davam prednost RollerCoaster Tycoon od Chrise...

Zobrazit diskusi