CDR.cz - Vybráno z IT

Druhý letošní Assassin’s Creed s názvem Rogue odhalen, zahrajeme si za templáře

Assassin Creed Rogue Uvodni
U série Assassin’s Creed si už hráči tak trochu zvykli, že na ně vývojáři valí jeden titul rok co rok. Letos je tomu jinak – vyjdou rovnou dva nové tituly, jak už bylo za uplynulé měsíce několikrát avizováno.

Vývojářská premisa je vcelku jasná – s exkluzivně next-genovým Assassin’s Creed: Unity chtějí autoři nabídnout nový obsah i majitelům starších konzolí, přestože skrze jiný titulu. Už kdysi byl odhalen název Comet, který se vznášel ve vzduchu už od samotného představení Assassin’s Creed: Unity, a kolovaly okolo něj zvěsti, že se tentokrát vžijeme do kůže templáře Shaye a asasíni se stanou lovnou zvěří. 

Assassin Creed Rogue 3

Teorie se ukázaly pravdivé, až na název, který byl v závěru přejmenován na Assassin’s Creed: Rogue. Včera nejprve unikly záběry traileru (což se nějak podezřele často stává tradicí), načež za pár hodin vydal Ubisoft už plnohodnotnou upoutávku. Hlavním „protagonistou“ se stane Shay Patrick Cormac, irský asasín, který se otočí zády k bratrstvu a vstoupí do řad templářů, jak může napovědět i samotný podtitul hry.

Assassin Creed Rogue 5

Hráči, kteří si v předchozích dvou dílech zamilovali námořní bitvy, se na ně mohou těšit i v tomto pokračování a nemusí tolik smutnit, že v pařížském Unity si brázdění moří neužijí. V traileru je náznak mrazivého severoatlantického prostředí, které bude jedním z hlavních zasazení, a můžeme se tak těšit na krásné ledové prostředí, které by mělo údajně mít dopad i na námořní složku. Dále se podíváme například do Apalačské stezky, Alabamy a New Yorku.

Příběh hry se bude odehrávat za sedmileté války, čímž prý bude vyplňovat dějovou mezeru mezi Assassin’s Creed III a Assassin’s Creed IV: Black Flag a mít vliv na události v Assassin’s Creed: Unity. Měli bychom se logicky dočkat i určitého propojení s rodovou linií Kenwayů z předchozích dílů. 

Assassin Creed Rogue 4

Pozorní hráči série si dokonce mohou všimnout hned první spojitosti s dílem Assassin’s Creed: Black Flag při pohledu na Shayovo oblečení, které nejspíš v sérii nevidíme prvně (spoiler) - jak by však v takovém případě dávala smysl časová posloupnost, je otázkou. 

Assassin Creed Rogue 1

Na rozdíl od svých předchůdců nebude Assassin’s Creed: Rogue obsahovat multiplayerovou složku a bude cílen čistě jen na příběhovou kampaň.

Nový titul o sobě zatím příliš neprozradil, ale mohlo by se jednat o vcelku zajímavý a čerstvý pohled na příběh. Série si už delší dobu pohrává s myšlenkou poodkrývání templářské strany a zbavení se černobělosti zdejšího konfliktu. V tomto díle bychom se mohli konečně dočkat plnohodnotné kampaně právě za tuto stranu.

Assassin Creed Rogue 2

Assassin’s Creed: Rogue je oznámeno na 11. listopadu pro Xbox 360 a PlayStation 3, čímž se bohužel stává nedotknutelným i pro PC hráče. Nezbývá než doufat, že se časem Ubisoft rozhodne titul zpřístupnit jak pro PC platformu, tak next-genové konzole. 

Diskuse ke článku Druhý letošní Assassin’s Creed s názvem Rogue odhalen, zahrajeme si za templáře

Čtvrtek, 7 Srpen 2014 - 07:51 | Psycho Mantis | Ubisoft už neví jak z hráčů třískat peníze, tak...

Zobrazit diskusi