CDR.cz - Vybráno z IT

Bethesda pořádá historicky první E3 konferenci. Očekává se odhalení Falloutu 4

Bethesda E 3
Na největším herním veletrhu světa, E3, se každoročně oznamují nové hry v rámci konferencí. K velkým jmenům jako Ubisoft, EA, Activision, Nintendo apod. se letos připojuje i Bethesda. S jakým esem vyrukují? Fallout 4, další The Elder Scrolls či něco nového?

Veletrh E3 je tou nejvýznamnější událostí v herním průmyslu. Vydavatelé už léta využívají jejího konání pro ta největší oznámení. Pravidelně z tohoto místa pořádají konference Ubisoft, Electronic Arts, Nintendo, Microsoft, Sony a mnoho, mnoho dalších. Vloni jsme vám nabídli zpravodajský speciál, který byl vskutku nabitý informacemi a letos tomu nebude jinak.

O to větší pozdvižení vzbudilo oznámení od Bethesda Softworks, že na programu tohoto veletrhu budou pořádat svoji vlastní konferenci, dokonce historicky první. Jaké informace si pro nás přichystali, že přidružili jejich důležitost takové velké akci?

Nejaktuálnější dění ve společnosti se točí okolo propadáku The Elder Scrolls Online, který za měsíc ruší předplatné, a pokračovat v hraní budete moci zdarma (pro next-gen od června). Bethesda by mohla tuto konferenci věnovat právě svému MMORPG dítku, aby přilákala nové hráče. Vzhledem ke skleslé popularitě titulu ale těžko říct, zda by taková prezentace obstála právě na E3.

Oblíbeným názorem na internetu také je, že se společnost chystá ohlásit nové pokračování ze série, neboli The Elder Scrolls VI, následníka Skyrimu. V takovém případě by si ale Bethesda lezla sama sobě do zelí a TES Online by nejspíš definitivně pohřbila.

Fallout Vs Skyrim

Nejočekávanějším titulem z arzenálu firmy je Fallout 4, jehož jméno se ve spojitosti s událostí objevuje nejhojněji a lidé jej vítají s otevřenou náručí. V posledním půl roce se herní průmysl jen a jen hemžil novými zprávami ohledně jeho příprav. V listopadu minulého roku byla například zaregistrovaná značka Fallout: Shadow of Boston.

Před dvěma lety dabér Three Doga (ze třetího dílu) napsal na svůj Twitter příspěvek: „Všem mým #Fallout3 a #ThreeDog fanouškům: Nejspíš se dočkáme něčeho dalšího od Doga! Držte palce!“, ke kterému dostal svolení od samotné Bethesdy: „To bylo ale lákadlo! Dostal jsem k němu i povolení, držte palce.“

Zpráv ohledně Falloutu 4 nás za poslední roky stihlo mnoho. Některé byly pouhými hoaxy, ale některé nebyly dosud potvrzeny/vyvráceny. Jejich pravdivost se tedy, doufejme, dozvíme letos v červnu.

V červenci minulého roku pořádala Bethesda konferenci v rámci QuakeConu, kde odhalila první gameplay na Doom 4. Jejich prezentace byla vysílána živě skrze službu Twitch.tv, ale před odhalením samotné upoutávky se rozloučili s publikem na internetu a odvysílali ji pouze tamějším návstěvníkům. Mobily přítomných si zjevně ostraha pohlídala, jelikož dosud žádné záběry neunikly. Na letošní E3 konferenci bychom tedy mohli víceméně čekat oficiální odhalení i pro veřejnost.

Na běžných konferencích se to jen hemží oznámeními, a rozhodně se firma nebude zaměřovat pouze na jednu svoji značku. O The Elder Scrolls Online nám jistě poví mnoho zajímavého, o Doomovi 4 dvakrát nepochybujeme a možné oznámení nového titulu nás nechá ještě měsíce dumat. Kterou hru byste nejraději uvítali? The Elder Scrools VI, Fallout 4, Dishonored 2, Rage 2, Prey 2, nebo něco úplně nového? 

Diskuse ke článku Bethesda pořádá historicky první E3 konferenci. Očekává se odhalení Falloutu 4

Pondělí, 16 Únor 2015 - 15:32 | Sherrak | Fallout 4 by byl fajn, ale za Dishonored II by se...
Neděle, 15 Únor 2015 - 08:10 | skaven | a kua, Fallout od Bethesdy, snad dalsiu cast daju...
Pátek, 13 Únor 2015 - 23:43 | Psycho Mantis | bohužel je smutné, že až finanční výsledky...

Zobrazit diskusi