CDR.cz - Vybráno z IT

Electronic Arts posouvá data vydání Star Wars i Battlefield titulů

Electronic Arts už na minulém ročníku E3 ukázalo vysoké ambice s ohledem na připravované hry a letos v červnu vydavatelství svá slova veskrze potvrzovalo. Teď se však obrací karta, vývojářská studia nestíhají a Star Wars i dvě Battlefield hry čeká posun.

Jako první se herní scéna dočká akční střílečky Battlefield Hardline, která se tématikou tentokrát soustředí na policisty a zločince. Ačkoliv se na veřejnost měl tenhle titul dostat letos v říjnu, vzhledem k vlně nevole ze strany hráčů po absolvování beta testu hry, rozhodli se vývojáři Hardline z velké části přepracovat. Nové datum vydání tedy bylo stanoveno na březen 2015.

V případě Star Wars: Battlefront se od samotného začátku spekulovalo o možnosti, že vyjde ve stejném období jako sedmá filmová epizoda. Ta se ale na plátnech nakonec neobjeví v létě 2015, jak bylo v plánu, ale premiéra by se měla uskutečnit až v prosinci. A stejný osud má potkat také eso v rukávu Electronic Arts, tedy herní adaptaci s podtitulem Battlefront.

Největší zpoždění ovšem zasáhne Battlefield 5. Vzhledem k tomu, že je švédské studio DICE plně zaměstnáno výše zmíněným Star Wars: Battlefront, nestihlo by udělat další titul v očekávaných kvalitách. Došlo tedy na oznámení, že Battlefield 5 se dočkáme až ve čtvrtém kvartálu roku 2016, tedy někdy v období října až prosince za dva roky.

Jak vidno, Electronic Arts si tentokrát ukrojilo příliš velké sousto a možná zbytečně brzy naslibovalo hry, na které teď budeme čekat proklatě dlouho.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Electronic Arts posouvá data vydání Star Wars i Battlefield titulů

Pátek, 31 Říjen 2014 - 08:17 | TyNyT | Souhlas. Za BF4 včetně DLC jsem dal skoro 2 tácky...
Čtvrtek, 30 Říjen 2014 - 12:10 | Nalim | Lepe pockat, nez dostat nejakou zabugovanou...

Zobrazit diskusi