CDR.cz - Vybráno z IT

Falešná betaverze GTA V pro PC se šíří internetem. Obsahuje viry

Vývojářské studio RockStar Games dnes vydalo varování pro všechny hráče. Na internet se dostala nepravdivá informace o betaverzi GTA V pro PC a next-gen konzole. Ve skutečnosti ovšem soubory obsahují počítačové viry.

RockStar Games vyvěsil varování před falešným beta testem na svých oficiálních stránkách a v současnosti se snaží eliminovat zdroje, kde je přihlášení do této údajné betaverze možné. Studio prý nespustilo, ani v dohledné době nespustí, žádnou otevřenou ani uzavřenou betu.

Na podvod lákají odkazy rozšířené po internetu. Přijmutím pozvánky do beta testu si do svého PC či konzole stáhnete nebezpečný virus. RockStar na situaci reaguje takto:

"Neexistuje žádná beta pro ty z vás, kteří si hru předobjednali, ani žádné další hráče. Pokud vidíte upoutávky, reklamy nebo nabídky připojit se k testování, mějte se na pozoru, je pravděpodobné, že jde o nějaký druh online podvodu typu phishing."

Gtav 2

Pro skutečné informace o hře nebo případném beta testování doporučují RockStar Games sledovat oficiální stránky studia. PC podoba tohoto podvodu se dokonce tváří tak, že je klamně stahovatelná skrze digitální distribuci Steam.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Falešná betaverze GTA V pro PC se šíří internetem. Obsahuje viry

Úterý, 21 Říjen 2014 - 18:45 | Misko Uško | supr kde sa to da stiahnut ???

Zobrazit diskusi