CDR.cz - Vybráno z IT

Vykopnutí do vesmíru, VR projekt Flagship přichází na Kickstarter

Flagship 2
Možná si vzpomínáte na náš rozhovor ohledně Flagship s Bradem Jeffreym, ve kterém jsme se mimo jiné ptali na jejich plány ohledně Kickstarteru. Od té doby uplynulo již několik měsíců, a jak bylo slíbeno, Flagship je momentálně na Kickstarteru.

Na jedné velké oslavě se setkalo Sins of Solar Empire, Homeworld, prvky FPS, Total Anhilation a Star Trek, sklenka dala sklenku a vzniklo dítě – Flagship. Velmi unikátní kombinace FPS, RTS a VR navrch, která zatím vypadá velmi nadějně. U pouhé strategie ovšem nezůstává, dělá si i ambice na možnost leteckých soubojů v menších stíhačkách. Sami autoři přiznávají, že se Star Citizen v tomto ohledu rozhodně soupeřit nechtějí, a tak se stále koncentrují na strategickou část hry.

Příběh je velmi jednoduchý, po expanzi do vesmíru lidstvo objevilo nebezpečí, kterým nebylo připraveno čelit. Po velké porážce, ve které ztratilo sluneční soustavu, bylo vytlačeno do hlubin vesmíru. Zbyla jen hrstka přeživších a zbytky kdysi velkolepé flotily, a je nyní na vás, abyste obnovili to, co bylo ztraceno.

Flagship 1Flagship 4Flagship 5

Flagship 6Flagship 7Flagship 8

O Flagship nelze už říci nic nového, protože jsme titul dostatečně pokryli v již zmíněném rozhovoru, a tak aspoň pokryjeme alespoň jeho Kickstarter samotný. Na něm žádají autoři o 95,000 liber (čili něco okolo 3 230 000 milionu českých korun). Peníze půjdou hlavně do vzhledu, tedy grafiky, 3D modelů, 2D modelů atd. Zbytkem bude zafinancováno ozvučení, dabování, licence a další.

Kickstarter je zaměřený na vydání verzí pro Windows a Oculus Rift s tím, že Mac a Linux přijdou na řadu později. Kickstarter do dnešního dne vybral £27,792 a zbývá mu £67,208 do konce. Alfa testování pro podporovatele na Kickstarteru by mělo být spuštěno okolo července.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vykopnutí do vesmíru, VR projekt Flagship přichází na Kickstarter

Čtvrtek, 2 Květen 2019 - 12:09 | peter-pen | Must be like this awesome post i have agree to...
Pondělí, 22 Září 2014 - 21:14 | Psycho Mantis | přijde mi to tak, že to přidat 3D do něčeho, co...

Zobrazit diskusi