CDR.cz - Vybráno z IT

Distribuční portál GOG nabízí zdarma digitální převod vašich starých krabicovek

Gog 1
GOG.com spouští novou službu, která vdechne vašim starým krabičkám s hrami nový život. V dnešní době staré hry, datující se s datem vydání před rozkvět digitálních platforem, poněkud strádají na využitelnosti. Digitální distribuce je zkrátka pohodlnější.

Pokud se vám doma válí desítky či stovky herních krabiček z dob, kdy digitální distribuce byla ještě v plenkách či vůbec neexistovala, tak si možná říkáte, co v dnešní době s nimi. Trh se přesměroval na digitální platformy a najdeme už jen málo titulů, který by se neaktivovaly skrze nějakou službu.

Fyzické kopie jsou čím dál tím více na ústupu, ač je to škoda. Slevové akce, pohodlnost aktualizací, jistota funkčnosti na moderních strojích, instalace her na jedno kliknutí, to vše převychovalo mnoho hráčů, kterým dnes už staré krabičky chytají spíš prach.

Games 0

Někteří možná už ani nemají možnost, jak své staré tituly nainstalovat, neboť je i mechanika v počítači už poněkud druhotnou záležitostí. Anebo upřednostňují právě pohodlnost instalací, které jsou s dnešním internetem častokrát rychlejší, než instalace z disku. 

Digitální distribuční platforma GOG, která se proslavila zejména absencí DRM ochrany, nabízí nově možnost si své staré fyzické kopie přesunout do digitální knihovny vašeho účtu, bez nutnosti opětovného pořizování, tedy zcela bez poplatků. Stačí pouze přepsat CD-klíč, který byl se hrou dodán, a získáte voucher na bezplatné získání daného titulu. Samozřejmě musí být produkt součástí běžného katalogu, ale naštěstí má GOG vcelku rozsáhlou nabídku. 

Gog 2

Horší zprávou ovšem je prozatímní úzká podpora převáděných her. GOG se aktivně snaží získat další tituly, které do této služby v budoucnu doplní, momentálně však nabízí digitální převod pouze těmto kouskům: Eador Genesis, S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl, S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat, S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky, Mount & Blade: With Fire & Sword

Těžko říct, jak to bude s kradenými CD-klíči, kterých je plný internet, případně s různými keygeny. 

Bez ohledu na současnou nabídku, kterou lze bohužel spočítat na prstech jedné ruky, se jedná o skvělý nápad, jak oživit zašlé krabičky, které v dnešní době spíš nabalují prach. Snad budou podporované hry doplňovat rychle a v hojném počtu. Aktuální nabídku naleznete vždy na oficiálních stránkách

Diskuse ke článku Distribuční portál GOG nabízí zdarma digitální převod vašich starých krabicovek

Pátek, 3 Duben 2015 - 14:26 | corwin78 | Tak snad to GOG pořádně rozběhne a já si svoje...

Zobrazit diskusi