CDR.cz - Vybráno z IT

Vydavatel Gemini Rue nás v titulu A Golden Wake vezme do dvacátých let

Aga 4
Trh s nemovitostmi na Floridě první poloviny minulého století zažívá zlatý věk, což pro Alfieho Bankse znamená jediné – ideální dobu pro napakování se, co to jde. A nezastaví ho přitom mafie v zádech, ani finanční krize na horizontu.

Studio Grundislav Games a společnost Wadjet Eye (kterou můžete znát jako tvůrce série mysteriózních detektivek Blackwell nebo publishera noirové sci-fi Gemini Rue a postkatastrofické Primordie) nám na podzim přinesou novou pixelatou adventuru plnou okázalosti, půvabu a planých slibů.

V záležitost A Golden Wake se podíváme do prosluněné oblasti Coral Gables v meziválečném období, éře klobouků, jazzu a machinací na burze. V kůži malé ryby Alfieho Bankse se tak trochu po vzoru Nicka Carrawaye z Fitzgeraldova románu Velký Gatsby budeme muset vypořádat s křivými obchodníky, nebezpečnými pašeráky alkoholu či se zkorumpovanými politiky, a to všechno s jediným cílem – nacpat si kapsy dolary, dokud strýček Sam rozdává.

Aga 3Aga 2

Gameplayem půjde o víceméně klasickou, příběhově orientovanou adventuru ve stylu King’s Questu a Monkey Islandu se spoustou puzzlů, v níž bude velkou roli hrát mechanika posuzování ostatních charakterů ještě předtím, než je oslovíme (asi něco na způsob Moebia). Zajímavý by ovšem mohl být scénář, inspirující se v reálných událostech a obsahující skutečně žijící osoby.

Aga 1

Přesné datum vydání zatím nebylo oznámeno, počítá se však se třetím kvartálem tohoto roku, kdy bude A Golden Wake, stejně jako ostatní věci od Wadjet Eye Games, dostupný ke koupi a stažení na oficiálním webu a v digitálních obchodech GOG a Steam.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vydavatel Gemini Rue nás v titulu A Golden Wake vezme do dvacátých let

Žádné komentáře.