CDR.cz - Vybráno z IT

10 minut z hraní Homefront: The Revolution [E3 2014]

Homefront 1
Na oznámení Homefront došlo už týden před zahájením E3, bedlivě jsme tak očekávali, že značný prostor dostane střílečka od tvůrců Crysis na konferenci Electronic Arts. To se nestalo. Přesto se nám však pod ruku dostává téměř 10 minut gameplay videa.

E 3 Special

To na první pohled možná trochu paradoxně evokuje svět postapokalyptických her, jakými jsou například východní série Stalker nebo Metro, které rozšiřuje o praktiky, jež jsou pro německý Crytek typickými. A když se soustředíme, s trochou nadsázky bychom o Homefront mohli říct, že je to v podstatě další Crysis v light verzi.

Balanc mezi realitou a futurou se ovšem zatím daří udržovat, ani jednoho není příliš. Přesto se nemůžeme ubránit pocitu, že zapojovat nereálné prvky do titulu, jehož téma má opravdu dobrý námět, je škoda. Podle prezentovaného videa ovšem zatím vše funguje jak má, a to je důležité.

Působivá grafika zdůrazňující ponuré prostředí nebo animační model se zatím tváří velice slušně. Potěší i upgrade zbraní, jehož systém je znalcům série Crysis určitě povědomý.


Původní zpráva (2. června, 16:42)

Crytek oznamuje střílečku Homefront: The Revolution [E3 2014]

Německá vývojářská společnost Crytek, tvůrce prvního Far Cry a série Crysis, dnes přispěchala s oznámením druhého dílu akční série Homefront.

První Homefront se zjevil jako blesk z čistého nebe a už od začátku chtěl konkurovat Call of Duty. Z hlediska zpracování příběhu by bez ostychu mohl, ačkoliv si scénáristé zvolili kontroverzní téma, dokázali s ním pracovat tak, aby nešlo o úplné klišé. Na čem ovšem Homefront ztroskotal, byla technická stránka i nepřijemný model ovládání. 

Homefront 2Homefront 3

Titul zpracovával téma invaze severokorejské armády na území USA a okupaci, při které americké síly selhaly. Nastala krize a návrat k lepšímu životu byl v nedohlednu. Na svědomí mělo celý projekt dnes už zkrachovalé vydavatelství THQ. V roce 2013 značku odkoupil Crytek, aby ukázal její skutečný potenciál.

A jak se zdá, zatím se mu to daří. Dnešek se totiž do historie zapíše jako den, kdy došlo k odhalení druhého dílu série, Homefront: The Revolution, který vystupuje jako sequel. Děj se odehrává v Philladephii, čtyři roky po brutální vojenské invazi v severní Americe. Partyzánské síly se rozhodly bojovat za svobodu a rozpoutaly druhou americkou revoluci.

Hra poletí na CryEngine 3, který jí, jak ukazuje i první trailer, naprosto sluší. Ostatně, podívejte se sami. Bližší informace bychom se měli dozvědět už příští týden na největším světovém veletrhu her, Electronic Entertainment Expo 2014.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku 10 minut z hraní Homefront: The Revolution [E3 2014]

Žádné komentáře.