CDR.cz - Vybráno z IT

České Kingdom Come: Deliverance je třetím nejúspěšnějším projektem Kickstarteru

nepřehlédněte
Rok 2014 je za námi, a to pochopitelně znamená, že se mezi veřejnost dostávají nasbíraná čísla. O těch promluvili také majitelé Kickstarteru. Třetím nejúspěšnějším projektem za uplynulý rok bylo české historické RPG Kingdom Come: Deliverance.

Kingdom Come: Deliverance je RPG vyvíjené českou společností Warhorse, se sídlem v Praze, s týmem postaveným kolem Daniela Vávry, jednoho z původních tvůrců legendární hry Mafia. Jejich premiérový projekt měl velice těžký začátek, pomohli ale hráči.

Warhorse své Kingdom Come v minulém roce zaregistrovali na Kickstarter, službu, kde mohou zaujatí návštěvníci finančně podpořit prezentované projekty. Kampaň původně žádala o 300 tisíc liber, fanoušky ale Deliverance zaujalo natolik, že finální částka činí: 1 106 371 liber na účtu Warhorse. Přispělo více než 35 tisíc lidí.

Hráli jsme alfu Kingdom Come: Deliverance. Sledujte videomagazín CDR Play.

A právě díky těmto penězům mohl začít intenzivní vývoj historického RPG, které nás na časové ose zavede do období husitství v Čechách. Mimo to se ale projekt díky této vysoké částce a počtu přispěvovatelů stal třetím nejúspěšnějším na Kickstarteru za rok 2014, a to v konkurenci 23 tisíc dalších úspěšných projektů z celého světa napříč všemi odvětvími. Mezi hrami jako takovými měli autoři konkurenci dvou tisíců her, které se snažily o přízeň veřejnosti. 

Podpořit i nadále můžete Kingdom Come: Deliverance přímo na oficiálních stránkách hry. Tentokrát v dolarech a skrze službu PayPal. Po skončení původní kampaně se podařilo tímto způsobem následně vybrat téměř dvojnásobek, než skrze samotný Kickstarter. Jestliže přispějete některou z uvedených částek, získáte navíc zajímavé dárky, včetně titulu samotného. 

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku České Kingdom Come: Deliverance je třetím nejúspěšnějším projektem Kickstarteru

Neděle, 11 Leden 2015 - 22:11 | petr22 | Cilem je nalakat ctenare na bombasticky, i kdyz...
Čtvrtek, 8 Leden 2015 - 21:03 | Psycho Mantis | ono to je napsané hned mezi prvníma dvěma řádky...
Čtvrtek, 8 Leden 2015 - 20:24 | Michal Hak | v titulku byste meli jasne dodat ze to jsou...
Čtvrtek, 8 Leden 2015 - 20:22 | Psycho Mantis | a co je asi nejlepší novinka v úspěšnosti na...
Čtvrtek, 8 Leden 2015 - 20:01 | Psycho Mantis | jn, skutečnou realitu ve hrách a filmech nemůžeme...
Čtvrtek, 8 Leden 2015 - 19:02 | PeZa PeZa | Fakticka chybka - kuze se nesusi na snure na...

Zobrazit diskusi