CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mass Effect 4 se představuje prvním trailerem [E3 2014]

Mě na ME nejvíc štval systém DLC. Už od vydání hry byli avizovány dodatky ve formě postav a dalších věcí a přitom bylo na hře vidět, že s těma dodatkama počítá, že tam budou. Prostě se udělá hra, pak se vyndají nějaké věci a začne se to za další peníze postupně prodávat. Prostě fuj.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

tak myšlenka DLC by se dala ještě přežít.
"Dohráli jste hru a nudíte se? Po pár měsících si stáhněte nějaké DLC a běžte hrát znovu."

ale ten bordel s Mass Effect 3, kdy už v momentě vydání bylo v prodeji velké DLC (From Ashes) ? Aby jste si plně vychutnal hru, tak musíte v momentě vydání zaplatit 2x. To už fakt přehnali.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že ME uškodily dvě věci - zaprvé určitě konec trojky, který dává asi takový smysl, jako manuál k japonskému videu, ale to už je proprané téma. Druhá věc mě ale iritovala ještě víc. Přestože postava Sheparda vykonala za všechny díly docela zásadní změnu - z nuly, kterou poslali zemřít do první linie, na intergalaktického lumena a největšího maséra mimozemštanek všech dob, nikde se to v herních mechanismech neprojevuje. Furt člověk kupuje lepší kvér za vlastní (!) kredity, furt chodí na stejné mise, kde na něj skáče hromada zombíků a jiné havěti, které musí vykostit stejnou flintou a stejným způsobem, jako ten noob z jedničky. Kolikrát jsem si říkal - už tam konečně hoďte pořádnou dávku nějakého vesmírného kryptonapalmu, ať tam nemusím chodit a všechny pokosit pomalu holýma rukama. Taky se moc nedaří nastolit atmosféru teroru - že se spustil největší galaktický konflikt za posledních 50 000 let je znázorněno tím, že v Citadele leží a sténá v nemocnici asi 15 lidí a emzáků.

Prostě to znázornění a odvykládání příběhu se od dvojky dařilo čím dál méně, ME fungoval pro příběh typu "nula cestuje po galaxii", ne pro znázornění galaktického konfliktu nevyššího řádu. Pokud zahodí hlavní postavu a bude to celé úplně někde jinde zase od začátku, jdu do toho, ale jestli bude Shepard pokračovat ve své misi stát se už konečně bohem, tak ať se mnou nepočítají.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Shepard sa neobjavi to bolo myslim avizovane uz davnejsie

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

tak Mass Effect a Mass Effect 2 byly perfektní.... ale u Mass Effect 3 to vše šlo z kopce.

"konec, který dává asi takový smysl, jako manuál k japonskému videu"
haha, přesně :D

a k tomu hernímu stylu. Ano, bylo tam dost cítít, že si Bioware ukouslo přílíš velké sousto.
"Ohromná genocida všech organiků ve vesmíru" a vy lítáte osvobozovat těžební základny někde na kraji galaxie, které napadlo 10 zlých vojáků... a samozřejmě jediný, kdo dokáže těch 10 nepřátel zabít, je velký Shepard!!!! Opravdu "skvělá práce" Bioware :D
i když tam pár světlých momentů bylo...ale to pak pohřbil ten "umělecký" konec.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
a jako kdyby zprasení Mass Effect nestačilo, tak Bioware ještě postupně přetváří skvělou RPG sérii Dragon Age na primitivní klikačku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.