CDR.cz - Vybráno z IT

Metal Gear Solid: Ground Zeroes a The Phantom Pain vyjdou na Steamu [GC 2014]

Snaku? Snaku! SNAAAAAAAAA– Á, tady jsi. O čem se spekulovalo od odhalení regulérního pátého dílu série Metal Gear Solid se stalo skutečností. Hideo Kojima potvrdil příchod obou nových Big Bossových válečných dobrodružství na PC.

Gamescom Banner

Včerejší panel Konami se z velké části točil kolem kartonových krabic jako humorných prostředků k plížení. Vzhledem k tomu, jakými schopnosti je vývojáři obdařili v The Phantom Pain, jsme si celkem jisti, že Kojima v životě neviděl kartonovou krabici, prostřednictvím jedné z nich však došlo k odhalení příjemné zprávy pro všechny PC hráče – poslední díl i jeho krátký prequel Ground Zeroes budou k dostání na Steamu.

Na prezentaci, jíž se videoformou zúčastnil i nový dabér hlavního hrdiny Kiefer Sutherland, byla předvedena také více než čtvrthodina komentovaného gameplaye, takže se pohodlně usaďte a sledujte, jak Snake mimo jiné sestřelí vrtulník džípem (říkal tu někdo John McClane?), nebo jedenáct hodin kouří doutník. Jo a taky je tam trocha toho stealthu, na který se všichni těšíme.

„Jsem opravdu rád, že si tak užíváte krabice,“ uvedl Hideo v návaznosti na nepochopitelně výbušný aplaus následující představení každého dosud neviděného prvku. „A ano, vyjde to na Steamu.“ Mimochodem i s bonusovou tematickou krabicí, ze které vychází pára. Kriste...

Kdy můžeme hry na počítačích čekat, je zatím ve hvězdách. Každopádně ale bude zcela logicky nejprve zpřístupněno Ground Zeroes, a až poté The Phantom Pain, v jehož případě dále vyvstává otázka, zdali vyjde paralelně s verzemi pro konzole, nebo jestli se za nimi opozdí. Tak či onak, tahle Fox Enginem poháněná ultimátní stealth záležitost na PC prostě patří a uvědomnění Japonců je super. Teď už jenom, aby ze sebe setřásly exkluzivitu také Silent Hills, jež Kojima kutí s Guillermem del Torem, a budeme skutečně spokojeni.

Za podporu během zpravodajství GamesCom 2014 děkujeme:

Redaktoři CDR.cz během zpravodajství používají výkonný Ultrabook™ Fujitsu T904.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Metal Gear Solid: Ground Zeroes a The Phantom Pain vyjdou na Steamu [GC 2014]

Čtvrtek, 14 Srpen 2014 - 18:11 | Psycho Mantis | to zničení vrtulníku džípem byla ta...

Zobrazit diskusi