CDR.cz - Vybráno z IT

Wolfenstein opět na scéně. The Old Blood navazuje na úspěšný New Order [video]

Wolf 02
Po velkém úspěchu, který sklidil nejnovější Wolfenstein: The New Order, není vůbec divu, že jsme nyní svědky ohlášení jeho pokračování. K tomu navíc už máme k dispozici ukázku ze hry komentované vývojáři.

B.J. Blazkowicz se zase jednou vydá do hradu Wolfenstein, aby zachránil svět před zákeřnými nacisty, tentokrát ve standalone datadisku nesoucí jméno The Old Blood. Jedná se o příběhový prequel k The New Order, ve kterém náš protagonista bude plnit hned dvě důležité mise. 

Wolf 01

V té první, která nese název  "Rudi Jäger and the Den of Wolves" budeme usilovat o získání přesné lokality sídla generála Deathsheada. Zatímco v té druhé, nesoucí název "The Dark Secrets of Helga Von Schabbs" se vydáme do Wolfburgu, kde budeme konfrontovat poblouzněnou nacistickou archeoložko zabývající se nalézáním starodávných artefaktů, které by mohli potenciálně rozpoutat ničivou temnou sílu. Čemuž musíme pochopitelně zabránit. 

Wolf 04Wolf 03

Datadisk bude mimo jiné obsahovat nové zbraně, nepřátele, ale také i nová prostředí. Pokud vám nestačí trailer, tak již teď jsou k dispozici herní záběry, které vás provedou částí hry, abyste si sami mohli udělat obrázek. Doufejme, že si pokračování ponechá kvality svého předchůdce. 

Z herních záběrů zatím lze vyvodit snad je to, že framerate rozhodně stabilně nevypadá a grafická stránka připomíná rok 2007. Těžko říct, jaký podíl na kvalitě má služba Twitch, skrze kterou byla hra streamována, YouTube nebo současná fáze vývoje samotné hry. Snad nás brzy nějaké další ukázky přesvědčí o existenci vyhlazování a kvalitnějších textur. 

Wolfenstein: The Old Blood vyjde 5. května na PC, Xbox One a Playstation 4 a bude stát 20 dolarů (přibližně 499,-). V dnešní době velice sympatická cena. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Wolfenstein opět na scéně. The Old Blood navazuje na úspěšný New Order [video]

Pondělí, 9 Březen 2015 - 19:19 | doomcz | nevím jestli to hrál autor, ale já jsem to hrál,...
Pondělí, 9 Březen 2015 - 15:30 | BTJ | On byl novy wolfenstein uspesny?:o) Hral to vubec...

Zobrazit diskusi