CDR.cz - Vybráno z IT

První Diablo se dočká HD remaku v enginu Divinity: Original Sin

Diablo Hd Os Uvod
Věrní a zruční fanoušci mnohdy vyslyší modlitby svých vrstevníků mnohem dříve než samotní vývojáři. Podobná situace se chystá v případě prvního dílu kultovního akčního RPG Diablo, k jehož HD remaku se oddal jeden obětavý fanoušek.

Na začátku července vyšlo oldschoolové RPG s názvem Divinity: Original Sin, které zatím po celém světě sklízí samá pozitivní hodnocení. Hra vyniká zejména svojí věrností k hráčům ze staré školy, tak i svými vizuály. Právě úžasný engine, použitý už dříve v Divinity: Dragon Commander, přímo vybízí k nějakým hrátkám. Ke každé kopii Divinity: Original Sin byl také přibalen zdarma toolset, o fanouškovský obsah tedy rozhodně je do budoucna postaráno. 

Diablo Hd Os 14

Uživatel Redditu docalypse před pár dny zveřejnil příspěvek se svým nápadem a prvními koncepty. Svůj výtvor se rozhodl pracovně přezdívat Diablo: Original Sin jakožto zkombinování názvů obou klíčových her. Za krátký čas dovedl zpracovat úctyhodnou řadu lokací.

Diablo Hd Os 35

Jeho plán zahrnuje celkem 26 úrovní založených na základech původní hry, včetně jejího rozšíření Hellfire. Časem by mohlo přibýt také pokračování, doufejme tedy, že projekt bude mít úspěch a docalypse si zachová své zapálení do projektu.

Diablo Hd Os 34

Herní mechaniky Divinity: Original Sin přímo vyzývají k jejich účelnému aplikování i do stařičkého Diabla. Můžeme se těšit na různé druhy pastí, tajných lokací, páčení zámků a žoldáky s vlastními příběhy. Magie se také rozroste o nové třídy jako Nekromancie, magie světla a kryomancie. Jediná výtka by se dala najít ve změně žánru – docalypse plánuje upřednostnit tahový základ z Divinity: Original Sin na úkor „klikfestu“ z Diabla.

Diablo Hd Os 28

Kooperativní režim (až pro čtyři hráče) zde samozřejmě nebude chybět, pakliže jste ale spíše vlci samotáři se zálibou v bojích ala Baldur's Gate/Dragon Age, budete moci díky tahovým prvkům ovládat celou partu namísto živých spoluhráčů. 

Tvůrce slibuje vydání dema poté, co dokončí Tristram a první podlaží dungeonu. Těšíte se na tento remake? Donutí vás změna žánru zůstat věrní původnímu Diablu nebo se vám tímto odemyká příběh a prostředí dosud neprobádané hry? 

Diskuse ke článku První Diablo se dočká HD remaku v enginu Divinity: Original Sin

Úterý, 29 Březen 2016 - 15:20 | CrazyHorse | z diablovky tahovku? eeee ...... nie.
Pátek, 25 Červenec 2014 - 14:29 | madPav3L | Blizzard mu určitě napíše, ale Lariani podle mě...
Čtvrtek, 24 Červenec 2014 - 11:00 | Qwertius | Domnívám se, že ten šikovný chlapík bude v první...

Zobrazit diskusi