CDR.cz - Vybráno z IT

Screentendo promění zdarma jakoukoliv část obrazovky v hratelnou verzi Maria

Screentendo
Vývojář Aaron Randall před pár dny poskytl na Githubu k bezplatnému stažení svoji hříčku, Screentendo. Jakoukoliv část obrazovky si můžete přeměnit na plošinovku s legendárním instalatérem.

Pokud jste někdy jen tak přepínali mezi několika okny a zoufale bloudili ze stránky na stránku bez jakékoliv produktivní činnosti, mohla by vám „pomoci“ hříčka od vývojáře Aarona Randalla. S jeho Screentendem si zahrajete legendárního Maria, a to kdekoliv na monitoru. Prokrastinace na úplně nové úrovni.

Po zapnutí Screentenda stačí okno programu posunout (a zvětšit/zmenšit) nad tu část obrazovky, kterou byste rádi transformovali. Následným odkliknutím začne Screentendo renderovat výběr.

Ve vší stručnosti, algoritmus se během renderování snaží rozlišit pozadí od grafických prvků. Mezikrokem je přenesení výřezu do kombinace černé a bílé. Výsledek je poté rozdělen na čtverečky a graficky vystylizován do grafiky Super Mario Bros. Pokud by vás program zaujal z hlediska funkčnosti, tak si můžete počíst na Randallově blogu

Mario 1Mario 2

Největším trnem v patě je citlivost programu na kontrast barev. Nejideálnějším cílem jsou tedy jednodušší prvky na bílém pozadí, jako například logo Googlu, které je v souvislosti s hrou nejčastějším příkladem. Dále samozřejmě různé grafy v Excelu, různá jiná loga, apod.

Mario 3Mario 4

Bylo by pěkné, kdyby příští verze tento trn vytrhly a přídaly i možnost náhodného generování nepřátel, bedýnek, apod. Prozatím se dá v úrovních jen pobíhat a ničit bloky. Podpora Windows by také byla jistě vítaná, program si momentálně užijí jen uživatelé Mac OSX. 

Pokud si najdete o víkendu kus volného času, můžete si Screentendo stáhnout bezplatně na stránkách Githubu. Ke zprovoznění budete potřebovat ještě CocoaPods, který naleznete zde

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Screentendo promění zdarma jakoukoliv část obrazovky v hratelnou verzi Maria

Žádné komentáře.