CDR.cz - Vybráno z IT

Half-Life 3 a nový CounterStrike? Možná už brzy, Valve oznámilo Source 2 engine

nepřehlédněte
Halflife
Společnost Valve na letošní americké výstavě GDC vysypala esa z rukávu. Připravuje novou a dlouho spekulovanou technologii - Source 2 engine. Pro vývojáře bude zdarma. Novinky odhaluje i ve světě hardwaru.

Game Developers Conference se koná několikrát do roka na různých místech světa a právě v tyto dny kraluje americkému San Franciscu. Je to místo, kde se na jednom výstavišti sejdou stovky závislých i závisle nezávislých vývojářů, aby světu představili jak hry, tak připravované technologie.

Společnost Valve letos slaví 13. výročí a možnost prezentovat se na GDC si nenechala ujít. Svou přednášku firma naplánovala na provokativní datum 3. 3. ve 3 hodiny odpoledne. Každému s trochou konspirativního ducha přišlo okamžitě na jazyk vytoužené odhalení Half-Life 3. Gabe Newell hráčům ale zase jen a pouze pocuchal nervy, přesto Valve představilo pár novinek, za které jim budiž odpuštěno.

Csgo

Tou nejzásadnější je určitě fakt, o kterém se spekulovalo už nějaký ten pátek. Ve vývoji je nová verze Source enginu. Ten bude pochopitelně přizpůsoben nové generaci, a tak trochu napovídá, že právě Half-Life 3 nebo třeba nový CounterStrike by konečně mohly být v dohlednu. Jen tak pro nic za nic by přece firma do vývojářského nástroje, který mimochodem všem tvůrcům her uvolní zdarma, pravděpodobně neinvestovala.

Valve vidí budoucnost v hardwaru

Mimo téhle radosti byla ale řeč taky o hardwaru. Už brzy (přesné datum zatím není známé) světlo světa spatří Steam Link, krabička, která dokáže z vašeho PC po domácí síti streamovat obsah do televize, a to v 1080p při 60Hz prý s poměrně zanedbatelnou prodlevou. Dostupná bude za 50 dolarů a za stejnou částku si budete moci pořídit také již dlouho diskutovaný a oddalovaný Steam Controller

Steamlink

V brzkém plánu jsou samozřejmě také Steam Machines, počítače určené pouze pro hraní her ze Steamu. Vypadají podobně jako konzole a v podobné cenové relaci se budou také pohybovat. Co se výkonu týče, nabídnou ale mnohem víc. Za příplatek si je můžete i vytunit. Vyrábět je budou třeba firmy jako Alienware nebo Falcon.

Steammachines

A aby toho nebylo málo, ve spolupráci s HTC bude Valve vyvíjet vlastní systém pro virtuální realitu nazvaný VIVE. I tentokrát ale budete mít na hlavě helmu a k ovládání budete mimo jiné potřebovat také zmíněný Steam Controller. 

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Half-Life 3 a nový CounterStrike? Možná už brzy, Valve oznámilo Source 2 engine

Pondělí, 9 Březen 2015 - 00:03 | Vojtech Nekvapil | Spise se muvi o tom, ze prvni nova hra na Source...
Pátek, 6 Březen 2015 - 18:34 | Psycho Mantis | přesně tak. Jenom jste zapomněl na další zprávu,...
Pátek, 6 Březen 2015 - 13:37 | corwin78 | Možná bych před pár lety napsal totéž, ale už...
Pátek, 6 Březen 2015 - 13:16 | Dizz | Steam ovladac ma smysl a mohl by uspet, Steam...
Pátek, 6 Březen 2015 - 12:30 | Behemot | Jsou docela věrohodné zvěsti o tom, že Source...

Zobrazit diskusi