CDR.cz - Vybráno z IT

Terraria dostává RPG bratříčka z jiného světa. Přivítejte Terrarii: Otherworld

T
Označení spinoff v poslední době u videoher trochu prořídlo. Jejich upozadění chtějí v Re-Logic napravit v kooperaci s Engine Software, a tak přicházejí s Terraria: Otherworld.

Re-logic již dříve vydali upoutávku na svůj nový projekt, na kterém se rozhodli pracovat. Z té si ovšem nikdo nic neodnesl, a tak se na ni také velmi rychle zapomnělo. A dnes tu máme konečně grand odhalení. Tvůrci doplňují svoji značku Terrarie o nový titul, nejedná se však o plnohodnotný druhý díl, nýbrž o spin-off k dílu prvnímu.

TT

Terraria: Otherworld je velmi zvláštní spin-off, tedy hlavně proto, že zdálky vypadá až příliš nápadně jako původní hra. Při bližším prozkoumání ovšem zjistíte, že připomíná spíše Starbound. Na druhou stranu, tímto přirovnáním jsme se také daleko nedostali, jelikož Starbound se silně inspiroval právě Terrarií. Čím by tedy měl být tento titul jiný?

T

Hra má být zasazena do alternativního světa v rámci univerza Terrarie (on i ten původní svět byl dost "alternativní"), ve kterém se zlo zakořenilo do samotné země, a tak tedy prohnilá příroda tohoto světa potřebuje zachránit. A kým jiným, než vámi, samozřejmě. Úpravou neprochází tímto pouze vizuální stránka, ale i ta technická a hratelnostní.

Vývojáři přistupují s Terrarií Otherworld k jádru herní složky z jiného úhlu, a nabízejí tak čerstvý zážitek. Ačkoliv čerpají stále z původní Terrarie, tak zcela inovativním a jedinečným způsobem - kombinací sandboxové hratelnosti a elementů strategie a RPG chtějí oživit žánr otevřeného světa.

Pokud jste tedy dosud Terrarii příliš neholdovali, možná byste měli dát brzy sérii druhou šanci. Záleží ovšem ještě, jak si vývojáři povedou na nadcházejícím GDC v San Franciscu, kde slibují odhalení řady dalších novinek, které si prozatím nechávají pro sebe. Titul bude vycházet na PC a Mac, v úvaze jsou i porty pro PS4 a Xbox One. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Terraria dostává RPG bratříčka z jiného světa. Přivítejte Terrarii: Otherworld

Žádné komentáře.