CDR.cz - Vybráno z IT

THQ vstává z mrtvých pod záštitou Nordic Games

Thq Uvodka
Jistě si vzpomínáte na loňský bankrot THQ a rozprodávání jejich herních IP. Tuto špatnou zprávu téměř nešlo minout, a tak pokud jste smutnili, že THQ končí, buďte klidní. Nordic Games vzalo lopatu a šlo kopat mrtvoly. Co ale plánují se studiem a jeho značkami?

Jméno Nordic Games vám nejspíš připomíná ještě jednu událost, která vlastně nemá ani tak daleko od této. V dubnu minulého roku totiž odkoupilo veškeré zbylé značky, které v podstatě definovali THQ. Darksiders? Ano. Red Faction? Taky. Supreme Commander? Vsaďte boty. Titan Quest? Taky, taky. Mohli bychom pokračovat, ale list se táhne dál a dál.

Celá koupě umožní Nordicu vydávat své hry pod značkou THQ. A proč by něco takového dělali? K tomu se vyjádřil generální manažer Nordicu Klemens Kreuzer následovně: „Bylo to docela překvapení pro některé průmyslové veterány a hráče, že jsme se stali vítězi aukce o THQ tituly. Důležitým faktem je, že nikdo před aukcí o Nordic Games neslyšel. Našla se spousta článků s nadpisem  ‘Kdo jsou sakra Nordic Games?’. Řekli jsme si, že vlastně mají pravdu.“

Thq 02

Kreuzer říká, že zatím mají přístup k Facebookové stránce THQ, a že příspěvek ohledně ohlášení pokračování MX vs. ATV už je jejich práce. Příspěvek byl původně uvítán s jistou dávkou skepticismu a nespokojenosti.

„Jsme malý tým. Očekávání veřejnosti ohledně ostatních značek THQ jsou opravdu vysoké. Vídáme to každý den na našich facebookových stránkách. Když zveřejníme něco nového o projektu, tak první komentáře jsou ‘Skvěle, ale co takové Darksiders 3?’ “ říká Kreuzer. „A tady bychom potřebovali nějakou trpělivost ze strany fanoušků, protože to chceme udělat správně. Majitel Nordic Games podal už nejedno interview, kde řekl, že nechce udělat špatné pokračování.“

Thq 01

Zkrátka THQ je zpátky a my doufáme, že kromě MX vs. ATV, Darksiders a dalších se dostane na řadu i Supreme Commander, jehož pokračování by rozhodně ničemu nevadilo. Nordic Games dokonce oznámilo, že už mají i nějaké ty informace ohledně nového Darksiders a více informací se nám dostane na nadcházejícím GamesComu. Vypadá to tedy, že nás čeká ještě spousta fascinujících informací.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku THQ vstává z mrtvých pod záštitou Nordic Games

Žádné komentáře.