CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci MechWarrior Online míří vysoko, pracují na vesmírném MMORPG Transverse

Transverse 03
Představte si ten nejambicióznější projekt poslední doby. Vesmírné MMORPG ve kterých by všechna NPC a vendoři byli nahrazeni hráči. Chcete dělat vesmírného barmana, dělníka či prodávat ve startovních lokacích nováčkům plesnivé zbraně? Tak jste tady správně.

Pyranha Games mají za sebou rozhodně úspěšnou herní historii. MechWarrior je nejenom zábavný F2P titul, ale dokonce i finančně úspěšný. Tentokrát si vývojáři vzali do rukou větší sousto, které vznáší obavy, aby jej vývojáři vůbec zkousli a dílo neskončilo tragédií. Přivítejme Transverse

Star Citizen, EVE Online a Elite: Dangerous - těmi všemi se Transverse inspiruje a vedle napodobení se je dokonce snaží i přerůst. Potíží je, že každý ze tří ze vyjmenovaných titulů měl nejedno eso v rukávu, díky kterému uspělo. Star Citizen zapůsobil svými tvůrci a možnostmi, EVE Online funguje díky obrovskému počtu hráčů a Elite přilákalo hráčskou základnu svojí značkou. 

Hlavním lákadlem v případě Transverse je nahrazení běžných NPC postav typu barman, obchodník apod. samotnými hráči. Zajímavý nápad, bohužel ale křehký jako domeček z karet - celá hra stojí a zároveň padá na své komunitě. 

Na oficiální stránce probíhá crowdfunding, podobný tomu, který využívá Star Citizen. Ten by měl hru zafinancovat, a již nyní narážíme na první kámen úrazu. Je to už pár dní a do projektu investovalo pouhých 74 lidí. Ti vybrali 6400 dolarů, ovšem suma, která by měla dokázat zájem fanoušků, je půl milionu dolarů za měsíc. 

Transverse 01

Na papíře Transverse zní jako skvělý projekt, a sami bychom zbožňovali mutanta MMORPG, Freelancera a různých simulátorů. Vlastně splňuje vše, co jsme kdy mohli od vesmírného MMORPG chtít. Výběr vlastního unikátního povolání, zakládání vlastních frakcí, živý a nestojící vesmír. To vše a mnohem více hra má mít, tedy, mohla by mít, nebýt to vzdušný zámek. 

Transverse 02

Za titulem stojí studio, které s ním přišlo v trochu nevhodnou dobu. Za oknem už vykukují Star Citizen Elite: Dangerous, u kterých je už teď zřejmé, že nebudou úplným propadákem, a tak očekávat, že bude zdejší hráčská základna natolik velká, aby zaplnila role NPCček, je celkem optimistické. 

Transverse je nebezpečně ambiciózní, a ačkoliv jsme zvědaví, co by z něj mohlo vyjít, tak v zájmu studia a i pověsti MechWarrior bychom projekt radili v současnosti zanechat pod pokličkou. Co si myslíte vy? Mají ambice vývojářů naději na naplnění? 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tvůrci MechWarrior Online míří vysoko, pracují na vesmírném MMORPG Transverse

Žádné komentáře.