CDR.cz - Vybráno z IT

Slasher Until Dawn znovuoznámen pro PlayStation 4 [GC 2014]

Until Dawn 1
Původně PS3 exkluzivní horor pro pohybové rozhraní Move, vycházející z filmových klasik jako Vřískot, Pátek třináctého nebo Halloween, mění cílovou platformu a přechází na next-gen.

Gamescom Banner

Na Until Dawn čekáme od GamesComu 2012, kdy byl zástupci studia Supermassive Games představen jako nelineární záležitost, na níž spolupracují „s hollywoodskými scénáristy a americkými televizními talenty“ a která „vás vtáhne svými charaktery, dialogy a šokujícím, zvráceným příběhem“. Nutno podotknout, že technickou stránkou už tenkrát neoslňovala a přechod na výkonnější konzoli je tak nejspíš stejnou měrou vedlejším produktem práce na celkové prezentaci, jako marketingovým tahem.

 
 
 

Na nových gameplay záběrech a screenshotech je znatelné výrazné zlepšení grafiky, což by Until Dawn mohlo pomoct k trochu větší publicitě. Přestože slibuje atraktivní prvky v podobě hratelnosti podobné Heavy Rainu, systému volby a následku ve stylu The Walking Dead od Telltale Games a přímého rozhodování o přežití všech osmi protagonistů, zatím se nezdá, že by o hru jevilo zájem mnoho lidí mimo žánrové publikum, které se těší na práci s hororovými stereotypy (chata v lese, telefony bez signálu...), a to by nakonec mohlo Supermassive po náročném (a stále pokračujícím) vývoji položit na lopatky.

Za podporu během zpravodajství GamesCom 2014 děkujeme:

Redaktoři CDR.cz během zpravodajství používají výkonný Ultrabook™ Fujitsu T904.

Galerie ke článku

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Slasher Until Dawn znovuoznámen pro PlayStation 4 [GC 2014]

Žádné komentáře.