CDR.cz - Vybráno z IT

Trailer na The Vanishing of Ethan Carter připomíná Dear Esther [GC 2014]

Debut od studia The Astronauts, jež bylo založeno veterány z People Can Fly, se řadí k nejočekávanějším adventurám. Nová upoutávka není moc informativní, ale ukazuje části gameplaye a naznačuje lovecraftovské téma.

Gamescom Banner

Titul má vedle silného příběhu, zastoupeného ve videu atmosférickým noirovým monologem, disponovat také pseudorealistickou grafikou, jíž bylo díky technologii Lowe’s Scale Invariant Feature Transform docíleno metodou fotogrammetrie, což v podstatě znamená, že vývojáři pořídili tři zadky fotografií reálných objektů a míst a poté je přesně zreplikovali do digitální 3D podoby (více se o tomto procesu můžete dočíst na oficiálním webu). Jenom je škoda, že stejná péče nebyla věnována také charakterům, jejichž karikaturní podoba v uvěřitelných kulisách působí jako pěst na oko.

The Vanishing of Ethan Carter je detektivní adventura s prvky lovecraftovského hororu, ve které budeme v prvé řadě hodně chodit a kochat se na způsob emotivního experimentu Dear Esther, ale také řešit hádanky a z důkazů dávat dohromady skutečnosti provázející zločiny, na něž narazíme. Hlavní hrdina má v záloze pár nadpřirozených schopností, mezi které se řadí třeba promítnutí průběhu vraždy, jež dává nejen stylizací vzpomenout na nedávný propadák Murdered: Soul Suspect. Snad se tvůrcům humorné sci-fi akce Bulletstorm podaří přijít se zábavnějším procesem vyšetřování než nyní již neexistující Airtight Games.

Pokud vše půjde podle plánu, o kvalitách hry bychom se prý na PC měli přesvědčit v průběhu září, přičemž na příští rok je naplánováno vydání pro PlayStation 4 a později by záležitost eventuálně mohla zamířit také na další konzole.

Za podporu během zpravodajství GamesCom 2014 děkujeme:

Redaktoři CDR.cz během zpravodajství používají výkonný Ultrabook™ Fujitsu T904.

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Trailer na The Vanishing of Ethan Carter připomíná Dear Esther [GC 2014]

Žádné komentáře.