CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k YouTube mění smluvní podmínky. Do konce roku zavede měsíční předplatné

Aha, YewTube se rozhodlo podpořit svou konkurenci tím, že na zablokovaná videa se budeme chodit dívat jinam. Nuž do toho, pánové.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nic nového... YT se dávno snaží uměle blokovat na co můžeme koukat a a na co ne. Obzvlášť otravné je "ve vaši zemi je video nedostupné", nechápu kdo vymyslel tyhle umělé bariéry.

Ale podle toho co YT tvrdí, tahle novinka nebude snad tak hrozná. Naštěstí to nechají na tvůrcích videí, kdo na to může koukat... Kdo by taky blokoval normální lidi, když jim pořád můžou něco vydělat ze standartních reklam (dle mého odhadu maximálně 50% uživatelů ví, co je to AdBlock, a jak jej nainstalovat, takže to nebude zas až tak hrozné.)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle umele bariery vymyslel samozrejme Disney, Sony a ostatni poskytovatele obsahu ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne především pouzivani AdBlocku a podobných věci povazuji za silne nemoralni, takz i když vim, co to je, tak to zasadne nepouzivam :-)
A znam i par dalších takových....

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ty reklamy lidem necpali až do krku, tak OK…nějakou dobu jsem to snášel, teď ať si políbí anál. Jak se do lesa volá, tak se z lesa medvěd.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, beru to tak:
Například na Streamu sleduji nektere oblibene porady, jejichz vyroba stala urcite DOST penez. Umim si představit, ze natocit Blanik nestoji tisícovku mesicne, například.
Tudiz je logicke, ze autri potrebuji nejak ty peníze dostat.
Bud bych si to mohl koupit (teda nemohl, ale teoreticky by za to mohli chtit platit), a nebo v tomto prpade za to chteji, abych se nejakych par sekund dival na reklamu.
Oni za me divani se na reklamu dostanou zaplaceno.

Ja to beru jako fer. Kdyby slo za to platit penezma, urcite bych sineco zaplatil a na něco, na co se ted divam, bych se asi nedival. Ale nevim nevim, jestli by bylo tolik lidi ochotných platit.

Imho to, jak to je ted, je idealni stav. A z hlediska me "pravicovosti" mi proste prijde fer zaplatit, v tomto pripade například 10 sekundama svého casu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si pustit na pozadí nějakej výběr. Fakt máš čas co dvě minuty bušit do myši na přeskočení? Já se jim na to pěkně můžu…ideální to bylo tak tři roky zpátky, teď jsou hladní a začíná to jít pěkně dolů trubkou.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No, ja když uz něco posloucham přes youtube, tak posloucham věci, co mají minimalne hodinu, takze na zacatku chvili reklama a pak to jede celou dobu...
Když poloucham nejake album, tak ho posloucham také jako 1 track, ne vice.
Takze ja s tim problémy nemam :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A v hlavě máš prosím tě co???
Co je to za naprostou ho****nu? Proč potřebuješ čumět na tuny reklam při čtení článku o dinosaurech?
Nehledě na to, že reklamy jsou na prvním místě a až poté jsou důležité sdělení.
Toto jsem zažil:V jedné czeské firmě jsem koupil HDD. Ten byl bohužel z chybné série. Bohužel tuny reklam stálo na první stránce a až úplně dole (5x otočení kolečkem myši) byla informace o tom, že je vadná série a je nutné si HDD zkontrolovat. Nejen já, ale i další stovky lidí přišlo o data a chtělo někomu rozbít "pusu".
Všechny lidi, kteří říkají, že jsou reklamy nutné, tedy i tebe Lojzíku bych nechal vychovávat v této době děti a vůbec bych jim dal do pokoje něco na monitorování, dle toho by se měnila reklama, která by řvala, blikala a měnila barvy do záchvatu. Reklamy tady NIKDY v takové míře nebyli a lidi byli spokojenější než dnes. A to nemluvím o tom, kolik lidí to zabije na silnicích, škoda, že tam také nejde použít AdBlock.
Dokud tady budou lidi, kteří myslí, tedy hlavně vývojáře AdBloku bude svět lepší místo k žití. Pokud tady budou lidé tvého ražení Lojzo nemá cenu žít!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vážně myslíte že až 50%? Při čtení článku mě to taky napadlo a myslel jsem spíš něco okolo 10%. Nechci se hádat, vážně nevím. Ale docela by mě to zajímalo.
EDIT: Pardon, to měla být reakce na Psycho Mantis

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

no možná jsem to neřekl přesně. Být schopný si AdBlock nainstalovat sám moc lidi neumí (cca 5% ? ). Ale v dnešní době dávájí amatéři PC do rukou svým "zkušeným" kamarádům a ti jim většinou vše zařídí a poradí.

Takže i když je člověk "IT noob", tak stačí, aby mu jednou projel PC někdo zkušenější a nainstaloval AdBlock, který pak zůstane v prohlížeči dlouho dobu. (kdo ví, kolik uživatelů skutečně blokuje reklamy... pravda bude někde asi mezi 5-40% )

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nicméně se mi moc líbí formulace, že YouTube jde hlavně o příjmy jejich partnerů, zatímco sami si budou brát "jenom" 45% poplatků... to je od nich tak nesobecké a štědré :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no divil by ses, ale celkove je YouTube (Google) celkem stedrej, mnohem castejsi model, u fotogank, 3d bank, a podobnych bank, je spise 50-60+% do kapsy poskytovatele, a zbytek partneri

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

YouTube - první krok k zapomnění!!!
Bravo!

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jak znam dnesni media tak toto je jen prvni krok "bud platit nebo reklamy" a potom bude nasledovat druhy krok "platit i reklamy" viz dnesni placene tv kanaly. Penez tyto spolecnosti nemaji nikdy dost a nejake duvody se vzdy najdou.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To ať si strčí do anusu...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Zase si to kazí hned na začátku. Proč to není třeba 5USD za rok pro všechny. To by dala každá socka a vybrali by více.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.