CDR.cz - Vybráno z IT

Pro Zaklínače 3 se plánují dva velké dodatky, oba o velikosti celé jedné hry

The Witcher 3 Wild Hunt Screenshot Gc 2014 02
CD Projekt RED již dělá finální úpravy na své největší videohře. Mezi zaměstnanci však již kolují koncepty na nové přídavky, které do hry přibudou dodatečně formou DLC. Půjde o dodatky velikosti jedné hry, ale hráči si za ně budou muset připlatit.

CD Projekt RED již dělá finální úpravy a ladění zdrojového kódu třetího Zaklínače. Divoký hon vychází jíž 19. května. Vzhledem k tomu, že už není vytížen celý tým, tak může zbytek, nepracující na optimalizaci, vymýšlet dodatečný obsah, který se nevešel do původního konceptu. Tvůrci oznámili, že připravují dva velké dodatky, které radikálně prodlouží herní dobu a rozšíří zážitek z hraní.

První DLC se jmenuje Hearts of Stone, které zabaví na deset hodin a bude se odehrávat v lokaci No Man's Land a zákoutích Oxenfurtské univerzity, kde se příběh bude točit okolo postavy Man of Glass. Druhý přídavek se chlubí více jak 20 hodinami bloudění v univerzu A. Sapkowského. Nazývá se Blood and Wine a zavede hráče do vinařských oblastí legendárního Toussiantu, který není cizí především čtenářům knižní předlohy. Samozřejmostí je přidání nových nebo nových starých známých postav.

The Witcher 3 Wild Hunt Screenshot Gc 2014 03

Nepůjde nicméně o bezplatný update, ale o placené rozšíření. Ale uznejte, kdo kdy viděl DLC, jehož herní doba převyšuje deset, ba dokonce dvacet hodin? Zlí jazykové mohou navíc namítnout, že se tato DLC mohla stát již rovnou součástí hry a že jde pouze o "ždímání" peněz koncových zákazníků. CD Projekt RED předeběhl těmto nařčením následovně:

"V minulosti jsme řekli, budeme-li chtít vydat placený obsah, tak půjde o masivní přídavek, který bude svým objemem odrážet investované finance. Obě tyto rozšíření disponují takovou herní dobou, o jaké se většině dnešním samostatným titulům může jen zdát," tvrdí spoluzakladatel CD Projekt RED, Marcin Iwinski

Také se nesmí zapomínat na fakt, že The Witcher 3: Wild Hunt je již hotov a přidání nového obsahu by opět prodloužilo vývoj (klasický syndrom videoher a tužby po dokonalosti). Také bychom se v takovém případě nemuseli onoho veledíla dočkat. A komu vadí cena, tak by si měl vzpomenout, co chce Activision každý podzim za pětihodinové Call of Duty (omlouváme se, ale vhodnější terč se jen těžko nabízí).

The Witcher 3 Wild Hunt Screenshot Gc 2013 06

První DLC vyjde ještě letos v říjnu a druhé na začátku roku 2016. Lze si je předobjednat pomocí Expansion Pass například na GOGu za 27 euro. Majitelé krabicových verzí základní verze hry se budou muset spokojit pouze s možností koupě Expansion Pass právě skrze GOG, jiné verze totiž nebudou kompatibilní (např. Steam).

Jak se těšíte na poslední dobrodružství nejznámějšího zaklínače široko daleko? Rozlítilo vás ohlášení placeného obsahu nebo potěšilo? Máte předobjednáno nebo nechápete humbuk okolo firmy CD Projekt RED a Zaklínače?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pro Zaklínače 3 se plánují dva velké dodatky, oba o velikosti celé jedné hry

Čtvrtek, 9 Duben 2015 - 14:40 | Psycho Mantis | "...pětihodinové Call of Duty (omlouváme se...
Středa, 8 Duben 2015 - 15:22 | Nalim | Souhlasim, ze DLC u pribehovych her je o nicem -...
Středa, 8 Duben 2015 - 10:46 | Dave Tramtunberk | Tak DLC až za rok, takže čekat nebudu navíc to...
Středa, 8 Duben 2015 - 09:30 | Lojza Suchánek | To zni dobře...uz aby to bylo :-)

Zobrazit diskusi