CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zednický robot Hadrian postaví dům za dva dny

Docela dobrej vtip. Ono poskládání cihel je totiž to absolutně nejjednodušší na stavbě. Pak přijde ovšem na řadu ten zbytek :-)
Na druhou stranu, pokud se objeví levný robot, co dokáže udělat opravdu rovnou stěnu, tak to by měl být označeno za nějaký Mezinárodní den :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Amen brother ..... prave to pisu dole:o) Az prijede mix s omitkou a napojim ho na robota, ktereho umistim dovnitr mistnosti a on mi ohodi vsechny steny a zarovna podlahu, tak to bude teprve stat za rec:)

Ikdyz kdovi jak stavi baraky v te australii ...... treba vyrubou jamu, zasypou betonem a tenhle robot tam postavi z cihel "barak" a ti, co jsou fakt fajnsmekri, tak pouzijou i maltu na spojeni tech cihel:o) Pak uz to jen prehodi peti tramama a plachtou z lidlu a jdou bydlet:o) Takze to jim fakt muze pomoct ..... ikdyz takovy standard bydleni bych videl mozna tak nekde v africe:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ohazovat steny netreba: https://www.youtube.com/watch?v=S3DRkfh6zks Neni to sice zatim plna automatika, nicmene to k tomu pomalu smeruje :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky už pár let existuje robot na pokládání dlažby a asi by šlo něco podobného vymyslet i na obkládačky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Barak jsem nikdy nestavil, ale i ja vim, ze hruba stavba z cihel je v par lidech postavena za par dni a je to vlastne ta nejlevnejsi polozka ...... nekde v propagacnich materialech ytongu snad bylo, ze dva zednici postavi patro u 150m^2 domu za den nebo tak neco. Navic tam byla i nejake akce, ze prvni radu cihel zdarma zalozi jejich zednik, co doveze ty tvarnice a pak si to zvladne postavit i laik ....
Cili nedostatek zedniku urcite neni ten zasadni problem pri postaveni zdi ....... ale podlahy, omitky, stropy, kachlicky atd ..... pak strecha, okna, inzenyrske site, keramika, venkovni upravy, ruzne meliorace, vykovopove prace, zakladnova deska, ploty ........ no proste tech zbyvajicich 98% prace ten robot proste nezvladne ..... troufnu si tvrdit, ze bude skoro nepohodlnejsi a jiste nakladnejsi tam dostat takovy kram, nahravat mu nejaky 3D planek a krmit ho (patrne) rucne cihlama nez to proste sam postavit. Navic se bavime o malych rodinych domech, velke jsou uz dnes vzdy zelezobetonove, takze uz vidim, jak nekdo dva mesice domlouva robota, necha si privezt vsechny cihly (pokud ma misto), dela 3D planek a pak kdyz tam ten kram dostane, tak u toho bude 10 pomahacu, kteri ho budou krmit cihlama 24hodin denne a navic ho porad kontrolovat a on to za chvilu postavi .... zda se mi levnejsi a jednodussi najmout par znamych nebo zedniku, co to postavi za tyden:o)
Proste stejne ten clovek bude potrebovat zedniky potom, tak mi to prijde proste jako picovina ..... jo, kdyby to aspon umelo natahnout omitky, stropy a vyrovnat podlahy ... cili ty na zednika nejnarocnejsi prace ..... tak to by jsme se samozrejme bavili jinak, ale takhle je to peechovina na entou ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Muzu potvrdit. Z Ytongu jsem pred desiti lety stavel svepomoci maly rodinny domek cca 9x13. Jakmile je zalozena prvni rada (to nejdulezitejsi), tak uz je to lego. Prizemi + venec + druha mala cast nad vencem + druhy venec + dva stity ve 3-4 lidech za vikend (Pa,So,Ne). Snad si to pamatuji dobre. Cisty cas urcite ano. Jen nevim, jestli a jak dlouho se cekalo na tuhnuti vence.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jj, víc se mi líbí ty 3D tiskárny domů. Ty tisknou aspoň včetně drážek na vodu a elektriku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Museli ste to prehliadnut, v clanku to je uvedene tiez:
"Zanechává dokonce i prostor pro trubky a dráty."
Inak, ale suhlas s komentarmi vyssie, podla toho, ako je to tu prezentovane, tak tak veru stavba nefunguje. Je jedno, ako to autor myslel, no: "běžní zedníci staví dům dlouhé měsíce" - hovori naozaj len o zednikovi - murarovi a ked si ten odkruti svoje, stale este na stavbe zostava prace pre inych profesistov "ako na kostole". :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Zanechává dokonce i prostor pro trubky a dráty."
Tezko rict jestli je skutecne frezuje nebo jen udela kratsi cihlu:o) Treba do ytongu se spary delaji lzickou a do klasicke cihly sparovackou za par chvil, takze ....

Jinak se tam vubec nic nepise o tom, kdo do toho bude michat maltu:o)
Hadam, ze to bude trosku inovovana verze tohoto nesmyslu https://www.youtube.com/watch?v=OKoQMD0QZQs ..... neco mi rika, ze jenom nez tomu postavi tu platformu, udelaji model a vsechno zameri, tak by meli dva sikovnejsi zednici tu zed postavenou:o) Navic to pak stejne musi obsluhovat nekolik lidi ten pomaly kram:o)

EDIT: Myslim, ze tohle mluvi za vse:) https://youtu.be/9_G5oP3Cono

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vážené CDR, když už musíte web zasrat reklamama, tak dejte laskavě reklamním DIVům alespoň fixní výšku. Když web prohlizite na mobilu a chcete kliknout na článek, to je ale překvapení, ze se po kliku otevře jiný, když stránka na poslední chvíli odskočí. Neskutečně me tohle vytáčí a zjevně nebudu jediný. A proč u tohohle clanku? Protože mi trvalo 5 vedlejších článků se sem dostat!
Chapu, ze jsou potřeba - penízky je nutné vydělat, ale nezpochybnuji reklamy, ale způsob. A pro stouraly - AdBlock není na mobilu řešení.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No píše se tu že to staví z cihel ale vůbec v článku není napsané jestli dává i maltu mezi cihly. Co se týče kabeláže a trubek na vodu to asi bude muset dělat člověk dokud nebude funkční 3d tiskárna co to vše vytiskne. Co se týče omítek a malování to by podle mě mohl zvládnout také robot ale otázkou je jestli by se robotovy neucpali trysky pokud by nahazoval omítku, s barvou by nebyl až tak velký problém.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dneska je zdeny dum hotovy a nastehovatelny za 3 mesice... Ale tohle je urcite pokrok. I tak je totiz rozdil, jestli mate hrubou stavbu hotovou za den anebo tyden...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.