CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zvolili jste hry roku 2016! My také

Zajímavé výsledky, ale žádné velké překvapení v sekci mainstreamových her. Sice bych osobně DOOM nedal na první místo, ale ne všichni mají stejný vkus, že? :-)

A k nezávislým hrám:
je vidět, že objektivně hodnotit tuhle scénu se prakticky nedá, protože absolutní většina lidí si ty hry nikdy nezahrála. Jsou tam snad jenom 3 vyjímky o kterých mohla slyšet většina hráčů (Samorost, Darkest Dungeon a Superhot), ale jinak absolutní neznámé.
To taky asi bude důvod, proč čténářské hlasování vyhrál Samorost: když už hráči nevěděli pro co hlasovat, tak raději dali hlas české hře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Imho tam jedina hra, pro kterou melo smysl hlasovat, byla Darkest Dungeon :-)
Jedna z nejlepsich her vsech dob, imho :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já chtěl hlasovat pro kouzelnou nezávislou cézarovku Hearthlands. Ale chyba v jejich formuláři mi v tom zabránila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ctenarske hlasovani nema vubec cenu, ja se ho treba neucastnil. Bych chtel videt jedinneho hrace tady, ktery hral vsechny ty hry a ani jednu nevynechal. Takze ve vysledku tam kazdej naklikal co hral a bylo. Zebricek tak neni o nejlepsich hrach, ale o nejhranejsich a jaksi z logiky veci vyplyva, ze nejhranejsi jsou marketingove nejvic podporene AAA tituly. Takze by treba v te soutezi mohla byt udelovana nejaka cena, ktera by byla posleze odeslana do marketingoveho oddeleni vitezneho vydavatele hry, protoze o nicem jinym to neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je (s)prostá statistika. Pokud bude počet hodnotitelů dostatečně vysoký, pak to dá vypovídající výsledek. Hodnotitel nemusí hrát všechny hry, vždyť prvotní síto je již v tom, jestli mu někdo nějakou hru doporučí nebo naopak pohaní. Při dostatečném počtu hodnotitelů stačí, když srovná podle kvality jen ty hry, které hrál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to, ale nikdy ve výsledku nedá "nejlepší" hru roku , ale pouze "nejhranější" a nebo s trochou optimismu "nejoblíbenější".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne? K čemu je nejlepší hra roku, když ji nikdo nehrál? Pro mě je nejlepší hra roku Samorost 3, všechny ostatní jsou mi ukradené :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dejme tomu, ze nejlepsi hra, do ktere by ses okamzite zamiloval a chtel bys ji hrat stale dokola je Unravel (vybrano nahodne z indie her, pokud jsi hral a stala za pendrek, dosad si jinou, kterou jsi nehral). Jenze jsi tu hru nehral a tak se to nikdy nedozvis. Takze jak muzes vedet, ze Samorost 3 je nejlepsi hra? Je to nejlepsi hra jen z tech, ktere jsi hral.

To o te statistice co pise nekdo nad, tak ono by to platilo, kdyby byl omezeny pocet her a obrovsky pocet hracu, tim vetsi cim mene her z celeho kolace by hrali. Jenze tady je velka pravdepodobnost, ze ze Seznamu jen 27 AAA titulu, vetsina hlasujicich hrala 4-5 her a celkem jich hlasovalo necele 2000. Z toho se neda vyvodit prakticky zadny zaver. A to radsi nebudu mluvit o tom, ze tam byla kolonka "jine" a ze bylo letos vydano dalsich tisic her, pro ktere mohli nekteri take hlasovat.

Nemam nic proti hram roku, ale jakztakz jsem ochoten brat ohled na redakcni hlasovani, pokud hlasovali herni redaktori, protoze u tech nejak tak ocekavam, ze toho maji nahrano preci jen vic a mohou se k tomu preci jen postavit nejak trochu objektivneji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, myslím, že v tomto případě se dá říci, že "nejhranější + nejoblíbenější" = "nejlepší". Nevím, jak jinak bys chtěl určit kvalitu hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to nejde. To, co jste napsal je logická chyba.

"Nejhranější" se dá považovat za (skoro) to samé jako "nejoblíbenější" a tudíž sečíst tyto dvě veličiny nedává žádný smysl.
Pro určení skutečně "nejlepší" hry si musíte všechny hodnocené hry zahrát a pak si vybrat tu, kterou považujete nejlepší. Důležitý je fakt, že nejlepší hra nutně nemusí být ta hra, kterou jste hrál nejvíc (tj. nejhranější).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

najlepsia mainstream a sucasne indie roku 2016 a sucasne roku 2015, 2014 atd je... Dota 2
ehm teda League of Legends :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DotA se ještě dala považovat za indie hru (i když prakticky to byla jenom modifikace mainstream hry), ale Dota 2 nikoliv. Dota 2 je ryze mainstream hra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.