CDR.cz - Vybráno z IT

Co jen nabídne? LG letos představí svou vlajkovou loď G5 už na MWC v Barceloně

Lg G 5
Tento rok již nechce být LG předběhnuto představením vlajkových lodí od Samsungu či HTC, a tak světu ukáže LG G5 již na MWC v Barceloně a to pravděpodobně ve stejný den, jako Samsung svou Galaxy S7.

Hlavní novinkou u LG G5 bude "always on" (stále zapnutý) displej. Zde bude stále zobrazován čas a základní notifikace. Dá se tak předpokládat, že má tuto funkci LG domyšlenou a že stále aktivní displej s časem a notifikacemi nepojede jen na úkor baterie.

Co můžeme ale od LG G5 dále očekávat? Mělo by se jednat o celokovové tělo, pravděpodobně s 5,6" QHD displejem. Pokud LG zúží rámečky, nemusel by být telefon větší než 5,5" LG G4. Stále by při tom měla být zachována vyměnitelná baterie. Dále byl navýšen výkon díky procesoru Snapdragon 820 a 4 GB RAM. O úložném prostoru ani slotu pro microSD kartu zatím nepadla žádná zmínka, ale u vlajkové lodi bychom očekávali alespoň 32 GB interního uložiště.

Lg G 5 Official Cover

Dalším tahákem by měl být duální fotoaparát s 20 - 21 MPix na zádech telefonu a s 5 MPix vpředu. Na zádech dále nesmíme opomenout čtečku otisků prstů. Hovoří se i o možnosti použití iris scanneru, díky kterému můžeme odemykat telefon za pomocí oční sítnice. Určitě to není tak rychlé, jako čtečka otisků prstů, ale je to jistá novinka, kterou ještě mnoho telefonů nemá a u některých případných zájemců si může získat své sympatie.

Velkou neznámou je pak zmíněný "accessory slot" (slot pro případné příslušenství), díky kterému bychom mohli zařízení do jisté míry upgradovat. Otázkou je, co bude příslušný slot obsahovat. Zda zde nebude umístěna třeba právě baterie se slotem pro microSD.

Lg G 5 Unofficial Cover

Představu o tom, jak by mohl telefon sám o sobě vypadat, si můžeme udělat podle již zveřejněných krytů. Podle toho oficiálního si uděláme obrázek maximálně o zahnutých hranách a umístění "always on" notifikací. A podle toho neoficiálního si pak můžeme udělat obrázek o zadním fotoaparátu a čtečce otisků prstů.

Ačkoliv se Mobile World Congress koná až 22. - 25. února, dle promo fotek se můžeme těšit na představení LG G5 již 21. února ve 14:00. Pak již nezbude místo pro spekulace.

LG G5

Zdroje: 

1, 2, 3, 4

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Co jen nabídne? LG letos představí svou vlajkovou loď G5 už na MWC v Barceloně

Pondělí, 15 Únor 2016 - 12:56 | defaultid | No takhle, když na tom displeji zobrazím...
Pondělí, 15 Únor 2016 - 10:08 | Michal Hak | amoled mam rad pro suj kontrast. ale nevadi ti ty...
Pondělí, 15 Únor 2016 - 01:21 | defaultid | Že by AMOLED? Hurá.. LG teď tuhle technologii...

Zobrazit diskusi