CDR.cz - Vybráno z IT

Adobe Flash definitivně zemře na konci tohoto roku

Společnost Adobe oznámila, že na konci tohoto roku definitivně odsekne Flash, takže veškeré hry, videa, widgety či weby, které tento software využívají, se stanou automaticky nefunkční.

Zdroj: AndroidPolice

Adobe Flash je software napsaný v C++ určený pro prohlížení animací a filmů pomocí počítačových programů jako například webový prohlížeč, který světlo světa spatřil již v roce 1996. V minulosti se hojně využíval a jednu dobu ho podporoval i operační systém Android. Poslední dobou je však Flash v úpadku, protože i samotní webový vývojáři raději přechází třeba k HTML5, které neklade takové nároky na výkon zařízení a zároveň nabízí i vyšší míru zabezpečení.

Podporu Flashe oznámila společnost Adobe již před třemi lety, ale nyní Adobe oznámilo, že k 31. prosinci tohoto roku dojde k definitivnímu ukončení. Veškeré weby a aplikace, které ještě Flash využívají se stanou okamžitě nefunkční. Adobe od tohoto dne zablokuje i možnost stáhnout Adobe Flash Player.

Pokud ho již máte nainstalovaný v počítači, budete opakovaně vyzýváni k jeho odinstalování. Společnost Adobe navíc zablokuje i možnost manuálního načítání modulu Flash ve webových prohlížečích, díky kterému můžeme Flash obsah bez problémů přehrávat.

Většina webových stránek a aplikací však zůstane po tomto datu beze změny, protože již dávno nepoužívají tak zastaralou technologii, jako je Flash. Není však vyloučeno, že i přes to nenarazíte na nějaké rozšíření, widget, webovou hru či video, které bude zběsile hlásit, že pro spuštění potřebuje svůj Flash.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Adobe Flash definitivně zemře na konci tohoto roku

Pátek, 19 Červen 2020 - 00:21 | Sob | A nebo spatny planovani u VMwaru. Ze to ma Flash...
Čtvrtek, 18 Červen 2020 - 19:15 | gepard | "...k 31. prosinci tohoto roku dojde k...
Čtvrtek, 18 Červen 2020 - 16:11 | Gaunter | Nielen hry, ale aj rôzne prezentácie a virtuálne...
Čtvrtek, 18 Červen 2020 - 13:54 | zeronetDOTio | spousta skvělých her ke ve flashi a i nacházím...

Zobrazit diskusi