CDR.cz - Vybráno z IT

Airbnb vyplatí hostitelům kompenzaci ve výši 250 milionů dolarů

Většina vlád se snaží myslet hlavně na nájemce či obyvatele bytů a apartmánů. Společnost Airbnb se však snaží myslet i na hostitele a pronajímatele a umožní jim čerpat ze speciálního fondu náhrady ve výši 25 % stornopoplatků.

Zdroj: TechCrunch

Mezi obory, které byly koronavirem nejvíce zasaženy, patří bez jakýchkoliv pochyb cestovní ruch. V přední linii trpí hlavně společnosti, jako je Airbnb, které zprostředkovávalo ubytování pro davy turistů po celém světě.

Právě Airbnb vyšlo vstříc svým zákazníkům tak, že jim dovolilo zrušit jejich rezervace bez jakýchkoliv storno poplatků. To na druhou stranu není příliš dobrá zpráva pro hostitele, kteří přišli ze dne na den o veškeré příjmy i jakékoliv náhrady ze zrušených pobytů. V praxi se jednalo o všechny pobyty plánované mezi 14. březnem a 31. květnem tohoto roku.

Zdroj: Pixabay

Airbnb se ovšem rozhodlo kompenzovat svým hostitelům jistou část náhrad, a proto založila fond ve výši 250 milionů dolarů, ze kterého budou moci hostitelé čerpat. Nejde však o přímou náhradu zisku, ale spíše o kompenzaci ve výši zhruba čtvrtiny storno poplatků, kterou by za běžných okolností hostitelé obdrželi.

Každý z hostitelů, který má dle Airbnb nárok na tuto kompenzaci, zašle sama společnost podrobný e-mail se všemi potřebnými informacemi. Pokud však někdo uskuteční nějakou rezervaci po 14. březnu, budou se na něho v případě storna vztahovat standardní obchodní podmínky.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Airbnb vyplatí hostitelům kompenzaci ve výši 250 milionů dolarů

Žádné komentáře.