CDR.cz - Vybráno z IT

Amazon připravuje vlastní platformu pro cloudové hraní

Nejhodnotnější společnost světa, Amazon, se rozhodla, že se pustí do herního průmyslu s vlastním streamem. Představit ho chce až v průběhu příštího roku.

Mezi lidmi se čím dál více spekuluje o teorii, že veškerá budoucnost herního průmyslu se bude čím dál více přesouvat na cloudové hraní. V blízké budoucnosti se však žádná revoluční změna konat určitě nebude.  I tak se ale najde mnoho společností, které se na stream připravují už dnes.

Mezi hlavní propagátory této služby patří například Sony se svým PlayStation Now, Nvidia Shield nabízí GeForce Now, Microsoft pak přišel celkem nedávno s Project xCloud a nakonec Google představil Project Stream. Jak je patrno, tak společností je již v tuto chvíli poměrně dost. Právě mezi ně se chce zařadit i nejhodnotnější společnost světa - Amazon. 

Tento technologický gigant si připravuje vlastní streamovací službu, kterou představí až během následujícího roku. Již nyní si podle poslední zpráv dělá Amazon cestičku a obchází nejrůznější vydavatele s dotazem, zda by měli případně zájem vydávat své tituly i u Amazonu.

Není to poprvé, co se Amazon snaží s touto průmyslovou oblastí navázat kontakt. Až doposud se jednalo spíše o neúspěšné pokusy. Uvidíme, zda bude stream vyjímkou. Jednou z dalších činností, která naznačuje záměr Amazonu rozjet vlastní stream, je i akvizice společnosti GameSparks. Oficiální termín spuštění prozatím není znám, ale již teď je jisté, že to posune herní průmysl zase o kus dopředu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Amazon připravuje vlastní platformu pro cloudové hraní

Žádné komentáře.