CDR.cz - Vybráno z IT

Android se konečně dočkal funkčního emulátoru Nintendo 3DS

Pokusů o emulaci Nintendo 3DS bylo na Androidu již nespočet, ale prakticky žádný nebyl v takovém stavu, abyste si na něm některou z her mohli skutečně užít. Minulý týden ovšem vývojáři emulátoru Citra vydali novou verzi, která konečně dosahuje adekvátního výkonu.

Přenosné konzole to mají ve světě chytrých telefonů těžké. Zatímco dříve jsme při zájmu o přenosné hraní neměli jinou možnost, než s sebou tahat například Gameboy nebo Playstation Portable, dnes si bohatě vystačíme se svými smartphony. Pořízení přenosné herní konzole se tak dnes může mnohým zdát tak nějak zbytečné, zejména když by danou konzoli využili jen ke hraní hrstky exkluzivních titulů.

Mnoho hráčů proto vyčkává, než se pro danou platformu vyvine funkční emulátor, přičemž čekání na emulátor Nintendo 3DS se na Android zařízeníchj docela protáhlo. S vydáním nové verze emulátoru Citra se však možná blýská na lepší časy. Jásat ale zatím mohou jen uživatelé s výkonnější mašinou, jelikož vývojáři doporučují pro bezproblémový chod alespoň procesor Qualcomm Snapdragon 835.

Emulátor je optimalizovaný primárně pro Snapdragony, tedy v případě, že váš telefon disponuje Exynosem od Samsungu nebo Kirinem od HiSiliconu, tak nepočítejte s příliš dobrými výsledky. Schválně se nám pochlubte v diskusi, kterou hru jste zkoušeli emulovat; na jakém zařízení a jakých výsledků se vám dostalo.

Citra emulátor naleznete na Google Play Store zdarma; kde sehnat romky už vám ale radit nebudeme. Pokud se vám emulátor osvědčí, můžete zvážit i jeho prémiovou variantu, která disponuje pokročilejšími nastaveními, se kterými si můžete pohrát, abyste dosáhli stabilnějšího snímkování.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Android se konečně dočkal funkčního emulátoru Nintendo 3DS

Žádné komentáře.