CDR.cz - Vybráno z IT

Apex Legends překonalo již za 3 dny hranici 10 milionů hráčů. Porazí Fortnite?

Zatímco si Electronic Arts stěžují na neočekávaně nízké prodeje jejich nejnovějšího Battlefieldu (V), podařilo se jim bez jakéhokoliv předcházejícího snažení vydat novou hru, která nabírá další a další hráče závratnou rychlostí.

Zdá se, že i v letošním roce se žánr Battle Royale těší velkému zájmu, protože Apex Legends, nejnovější přírůstek do této nemalé rodinky, se může svým bratrům chlubit již několika úspěchy. Jedním z těch nejčerstvějších je právě překonání hranice 10 milionů hráčů, kterou se šéf Respawn Entertainment studia pochlubil 3 dny po vydání hry na svém Twitter účtu.

To je ve srovnání s nejznámějšími soupeři Fortnite a PUBG zatím nejrychlejší start, jaký tento žánr zažil. Druhým milníkem pak bylo dosažení jednoho milionu hráčů hrajících ve stejný moment. V porovnání s momentálními čísly hráčů u svých soupeřů má však samozřejmě ještě mnohé co dohánět.

O současné oblíbenosti tohohle titulu svědčí jasně i čísla na streamovací platformě Twitch, kde je Apex Legends momentálně nejsledovanější hrou. Do nynějška si přitom tuto pozici taktéž hrdě bránil konkurenční Fortnite. Otázkou jistě zůstává, jak dlouho tato sláva vydrží. Hra je momentálně na velmi dobré cestě, ale chybí jí například zastoupení na mobilní platformě, kde už se její protivníci nacházejí a sbírají nespočet dalších hráčů.

A co je na téhle hře vlastně tak zajímavého? Výběr až z osmi postav, které disponují rozdílnými schopnostmi, což přidává do boje zajímavý aspekt. Mikrotransakční systém postavený jen na kosmetických předmětech, které lze taktéž získat z loot boxů poskytnutých v průběhu hraní, takže se nemusíte bát, že by platící hráči měli nad vámi výhodu.

Týmy po třech hráčích - a pokud nemáte k dispozici dva kamarády, můžete vytvořit týmy s úplnými cizinci. A pokud nejste fanoušci verbální komunikace, postačí vám i propracovaný pingovací systém, díky kterému nejsou slova vůbec potřeba. Titul se nachází zdarma na Origin launcheru, takže kdo ho ještě nevyzkoušel, může si názor utvořit sám.

Diskuse ke článku Apex Legends překonalo již za 3 dny hranici 10 milionů hráčů. Porazí Fortnite?

Středa, 20 Únor 2019 - 08:16 | ados | Apex Legends je fakt bomba z čistého nebe, ze...

Zobrazit diskusi