CDR.cz - Vybráno z IT

Apple obsadil pozici nejhodnotnější společnosti planety, dle žebříčku Interbrand

Podle žebříčku Interbrand i časopisu Forbes je Apple tou nejhodnotnější společností, která v současnosti působí na Zemi. Náskok oproti druhému Googlu navyšuje mílovými kroky.

Několik, zejména technologických, společností se snaží každoročně zdolávat žebříček nejhodnotnějších společností planety. A to i s příhlédnutím k tomu, že z ekonomického hlediska je odhad hodnoty takovéto společnosti komplikovaný a může se v různých žebříčcích lišit. Tou nehodnotnější společností naší planety se v pátek stala, podle společnosti Interbrand, společnost Apple s odhadovanou hodnotou 234,2 miliardy dolarů.

I když je podle časopisu Forbes hodnota Applu pár miliard nižší, stejně je i v čele žebříčku. Důvodem je i obrovský náskok nad svými konkurenty z technologického sektoru z nižších příček. Konkrétně na druhém místě je podle Interbrand i Forbesu společnost Google se svou hodnotou 167,7 miliardy dolarů.

V dalších příčkách se pak tyto dva žebříčky významně liší, protože podle Interbrand je na třetí pozici společnost Amazon, kdežto Forbes si myslí, že toto místo patří společnosti Microsoft. Zajímavé je i postavení Facebooku, protože podle Interbrand se propadl tak, že nepatří ani do první desítky, na rozdíl od Forbesu, který umístil Facebook na páté místo.

Pokud se na tento žebříček  koukneme trochu globálněji zjistíme, že velká část společností zaznamenala významný meziroční nárůst. Nejrychleji rostoucí je pak sektor luxusního zboží, jako je Gucci, Louis Vuitton či Chanel. Největší meziroční nárůst 23 % pak shodně zaznamenaly společnosti Gucci a Starbucks.

Tagy: 

Diskuse ke článku Apple obsadil pozici nejhodnotnější společnosti planety, dle žebříčku Interbrand

Pátek, 25 Říjen 2019 - 13:42 | sajgon | Tak lidi jsou různí, i ta uklízečka si na kabelku...
Pondělí, 21 Říjen 2019 - 17:48 | Anonym | Ten žebříček není o nejhodnotnějších...
Pondělí, 21 Říjen 2019 - 12:08 | CyberAngel | K tomu luxusnímu zboží - v době, kdy kabelku od...

Zobrazit diskusi