CDR.cz - Vybráno z IT

Čínská Hvězda smrti hodlá likvidovat vesmírný odpad okolo Země. Snad...

Čína chce uklidit bordel, který se pohybuje kolem naší zeměkoule, pomocí speciálního vesmírného laserového děla. Pokud se ovšem (opět) nejedná o zástěrku vojenských účelů.

Mnoho zemí světa se čím dál tím více orientuje na rozvoj svého vesmírného programu. Během většiny operací ve vesmíru vzniká však ohromné množství vesmírného odpadu, který sice přímo neohrožuje obyvatele Země, ale je hrozbou pro vesmírné mise.

Proto se Čína rozhodla, že chce množství těchto satelitů (objektů obíhajících naši Zeměkouli) snížit nějakým efektivním způsobem. Řešením má být družice, která bude vybavena laserovým dělem schopným veškerý přebytečný vesmírný odpad zlikvidovat.

Podle NASA je v současné době ve vesmíru již více než půl milionu nejrůznějších částí raket, družic a dalších objektů, které všechny pospolu obíhají rychlostí přes 28 000 km/h kolem naší planety.

Vesmírný laser má tyto objekty buďto zničit či je odklonit do naší atmosféry, kde shoří. Podobně by se však mohlo zařízení nasměrovat na funkční družice, jejichž vyřazení by ochromilo obyvatelstvo a odpojilo je od většiny moderních technologií, GPS, internetu, apod. Doufejme tedy, že jsou úmysly Čínské lidové republiky čisté a zařízení využije skutečně k avizovanému účelu.

Diskuse ke článku Čínská Hvězda smrti hodlá likvidovat vesmírný odpad okolo Země. Snad...

Čtvrtek, 21 Únor 2019 - 14:07 | AndyF1 | Preco nie ? Ja by som to chcel vidiet cisto pre...
Čtvrtek, 21 Únor 2019 - 07:13 | Jan Novák | No, vzhledem k vašemu včerejšímu článku jste si...

Zobrazit diskusi