CDR.cz - Vybráno z IT

Cyberpunk 2077 se opět zpozdí, Playstation 5 dostane vylepšenou verzi zdarma

O smutnou zprávu se včera podělili polští vývojáři z CD Projektu RED, který po dlouhou historii odkladů jejich vysoce očekávaného Cyberpunku 2077 rozšířili o další dva měsíce. Titulu se tak dočkáme až v listopadu. Potěšili ovšem budoucí majitele Playstation 5 konzole.

V loňském roce při tehdejším E3 ročníku ohlásili polští vývojáři CD Projekt RED poněkud unáhlené datum vydání, spadající na 16. dubna 2020. Z tohoto termínu později slehlo, aby jej nahradil o něco pesimističtější datum 17. září. Snad do třetice všeho dobrého se vývojáři konečně trefí a nově avizované datum 19. listopadu se naplní.

„V době, kdy píšu toto oznámení, jsme Cyberpunku 2077 dokončili z hlediska obsahu i herních složek. Úkoly, filmečky, schopnosti, předměty; zkrátka celé dobrodružství, které Night City může nabídnout, je už ve hře. Ovšem při tak ohromném rozsahu s komplexními systémy, které se navzájem provázejí, musíme vše důkladně projít, vybalancovat herní mechaniky a opravit spousty chyb,“ podělili se o důvody Marcin Iwinski s Adam Badowskim na svém Twitteru. Ve stejném příspěvku dále lákají na svoji blížící se prezentaci hry, která se odehraje 25. června.

Nové datum 19. listopadu již patrně počítá s nástupem příští generace konzolí. Díky službě Smart Delivery se budoucí majitelé Xbox Series X mohou těšit na oboustrannou kompatibilitu, díky které si titul budou moci zakoupit ještě pro starší generaci a po přechodu na novou konzoli hrát tentýž titul ze stejného disku ve vylepšené verzi na Xbox Series X.

Služba Smart Delivery ovšem patří mezi lákadla společnosti Microsoft, oproti kterému Sony podobnou službu nenabízí. Situace je tedy v rukou vývojářů, nakolik se rozhodnou hráče nutit k zakoupení dvou verzí. CD Projekt RED proto oznámil, že všichni majitelé původní verze pro Playstation 4 dostanou při přechodu na Playstation 5 vylepšenou verzi hry zcela zdarma.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Cyberpunk 2077 se opět zpozdí, Playstation 5 dostane vylepšenou verzi zdarma

Žádné komentáře.